Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

O titulu rozhodne až pátý zápas. Plzeň vyhrála v Karviné a finále dramatizuje

Ještě není hotovo. Házenkáři Plzně vyhráli čtvrté finále extraligy v Karviné 34:29 a vyrovnali stav série na 2:2. O mistrovi rozhodne stejně jako v předchozích třech vzájemných soubojích o titul až pátý zápas, který je na programu v neděli v Plzni.

V nervózní a tvrdé první půli Karvinští přišli o zraněnou oporu Dominika Soláka, Plzni se zase vyfaulovali dva hráči. Do šaten šly oba týmy za stavu 15:14 pro hosty.

Hned zkraje druhého poločasu podržel domácí několika zákroky čtyřiačtyřicetiletý brankář Martin Galia a Karviná vyrovnala. Oba celky se přetahovaly o těsné vedení, za stavu 25:26 si Plzeň díky čtyřem brankám v řadě vypracovala klíčový náskok, který už si pohlídala.

"Zápas se mi hodnotí skvěle. Bylo to utkání, které Karviná podle mě považovala za absolutní nutnost vyhrát. Za stavu 2:2 do Plzně asi jet nechtěli," pochvaloval si trenér Plzně Petr Štochl.

Vítězství Talent týmu, jenž od sezony 2014/15 ani jednou nechyběl ve finále a na kontě má celkem osm titulů, řídil 11 brankami kanonýr Jakub Douda.

"Po třetím zápase jsme věděli, že tento duel bude těžký. Karvinou doma neskutečně ženou fanoušci. Věděli jsme, že budou hrát lépe než u nás, což se potvrdilo. Ale my jsme chtěli sérii vrátit do Plzně. Ztratili jsme výhodu prvního domácího zápasu, ale teď ji máme zpátky. V neděli se uvidí, kdo bude šťastnější a lepší," řekl.

V dresu Baníku byl při Solákově absenci nejlepším střelcem Ondřej Skalický s 10 góly. Brankář Galia litoval, že Karviná ztratila v sérii nadějné vedení.

"Je to tak, jak jsme to mít nechtěli. Teď nám nezbývá nic jiného než se porvat v Plzni. Bude to těžší než na domácí půdě, ale musíme si přiznat, že se nám dnešní utkání nepovedlo na sto procent. I proto, že jsme přišli o Dominika Soláka. Je to náš klíčový hráč. Můžeme se z toho jen ponaučit a v Plzni dokázat, že si mistra zasloužíme my a ne Plzeň," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články