Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nový šéf české házené Bendl: Všechno je to o dobrých vztazích

Praha – Zlepšit vztahy, práci s mládeží i marketing. Takové cíle si vytyčil nový prezident Českého svazu házené Radek Bendl. Bývalý generální sekretář nahradil Aleše Pospíšila, který vedl českou házenou od června 2013 a ve funkci po 32 měsících předčasně skončil. "Byla to náročná volba. Můj mandát je relativně velmi silný," řekl Bendl.

Mandát současné exekutivy měl skončit až v příštím roce. "Dostali jsme se do stavu, kdy z výkonného výboru odešli čtyři lidi, takže už to bylo na hraně usnášeníschopnosti. To byl hlavní důvod, proč došlo k dohodě a proč se konaly mimořádné volby," uvedl Bendl v rozhovoru pro ČT sport.

Ve volbě proti sobě stáli poprvé v historii tři kandidáti. "Jsem rád, že se volby zúčastnily tři čtvrtiny našich klubů," řekl Bendl, který získal ve druhém kole 66 hlasů od 127 zástupců klubů. O sedm hlasů tak porazil bývalého prezidenta svazu Jaroslava Chvalného, který vedl českou házenou v letech 2002 až 2013. Zdeněk Mičke dostal v prvním kole 21 hlasů.

"Je to o deset procent více hlasů, než měl můj konkurent. Na druhou stranu je to plus minus půlka–půlka, což je pro mě jasný signál k tomu, že práce s oběma půlkami bude velká a dlouhodobá. Volby a výsledek beru velmi vážně," zdůraznil Bendl.

"Každý kandidát představil svůj ideální tým lidí, to má svou logiku v tom, že pokud chcete předkládat vize a pracovat a lidmi, k nimž máte důvěru, potřebujete mít za sebou sílu ostatních lidí. Není to jen o pozici prezidenta, ale týmu jako takovém. Je to o vztazích mezi lidmi, na čem se shodnou. Jsem rád, že do výkonného výboru prošel plný počet osmi lidí, z toho naprostá většina kandidátů, které jsem podporoval," nastínil Bendl.

Ve výboru jsou podle něj i lidé s opačnými názory, za což je Bendl rád. "Budu to brát jako konstruktivní kritiku, která bude přicházet. Ten mix je z mého pohledu velmi vyrovnaný," uvedl. Bendl má tři hlavní cíle, jichž by chtěl dosáhnout. "Dobré vztahy mezi lidmi, jak na úrovni vedení, tak i v podhoubí. Bez nich nebudeme mít výsledky ani finance. Druhá věc je komunita. Potřebujeme víc podporovat mládežnickou házenou. Tam se nám trochu zastavil proces. Třetí věc je produkt jako takový, a to je marketing. Všechno to je provázané."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články