Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Nové Veselí si vyšláplo na Duklu, Karviná kanonádou stvrdila výhru v základní části

Utkali se první s posledním a bylo to znát. Házenkáři Karviné hostili v 22. kole extraligy házenkářů poslední Maloměřice, jež dokázaly za celou sezonu jen dvakrát vyhrát. Karviná outsidera roznesla 52:23. Druhá Plzeň přes těsnou prohru s Jičínem 25:26 uchovala druhé místo, z něhož jde do osmičlenného play-off. Brnu ani výhra proti Hranicím 28:21 nestačila na víc než devátou pozici. V posledním utkání kola se zrodilo překvapení, když předposlední Nové Veselí porazilo v tabulce třetí Duklu Praha 30:29. Pražané v play-off vyzvou Jičín.

Utkání Karviná – Maloměřice
zdroj: Facebook – HCB Karviná autor: Facebook – HCB Karviná

Karviná musela proti Maloměřicím vyhrát, aby udržela vedení v tabulce. S tím ale neměla problémy a mohla nechat zastřílet celý kádr. Po osmi gólech dali Vojtěch Patzel a Nicolas Noworyta.

"Jsem rád, že to kluci nijak nepodcenili, a dobře je, že si zahrála druhá lajna skoro celý zápas. Kluci to tahali dobře dopředu, já jsem spokojen. Šlo i o to, dostat do hry další hráče. Nechtěli jsme hrát na postavenou obranu, a tak jsme se domluvili, že budeme hrát rychle dopředu a kdo nebude moct, vystřídá. Tak jsme to hráli vlastně celý zápas," řekl k utkání trenér Karviné Michal Brůna.

Je nám líto, video expirovalo.
Karviná si pojistila triumf, Plzeň přes porážku zůstala druhá

Házenkáři Plzně v sobotním duelu možná trochu nečekaně rozdílem jediné branky prohráli s týmem Jičína 25:26, na jejich postavení v tabulce ale tato porážka nic nezměnila. Jičín táhl sedmibrankový Jakub Kastner.

Kopřivnice uspěla trochu nečekaně při dálkovém výjezdu do Lovosic. Hosty táhl střelec Martin Střelec, jenž zaznamenal 11 gólů.

V nejméně exponovaném zápase tabulkových sousedů bez nároku na postup uspělo Brno, které doma porazilo Hranice 28:21, přičemž nejvýraznějším hráčem zápasu se stal domácí Nikola Arsenič.

Strabag extraliga házenkářů - 22. kolo:

Karviná - Maloměřice Brno 52:23 (24:5) Nejvíce branek: Noworyta 8, V. Patzel 8/4, Nantl, Urbánski a Plaček po 7 - Koubek 4, Hlípala 3, Drásal a Hajčman po 2.

KP Brno - Hranice 28:21 (14:13) Nejvíce branek: Arsenič 8/2, Burget 6, Jezdimirovič 4 – Mucha 6/1, Mrnuštík a Rumian po 3.

Lovosice - Kopřivnice 31:35 (17:16) Nejvíce branek: Trkovský 6, Kupa 6/1, Kylíšek 4 – Střelec 11/3, Fulnek 7, Brito Benítez 5.

Talent tým Plzeňského kraje - Jičín 25:26 (13:14) Nejvíce branek: Režnický 7, Nejdl 6, Douda 5 – Kastner 7/1, Šulc, Hlava a Dolejší po 3.

Nové Veselí - Dukla Praha 30:29 (15:16) Nejvíce branek: Ptáčník 10, Korbel 7, Bartůněk 5 - J. Patzel a Klíma po 5, Harabiš a Blecha po 4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články