Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Nové Veselí porazilo obhájce bronzu, Lovosice jsou stále neporaženy

Praha - Nováček z Nového Veselí získal v extralize první body, když v Hranicích zvítězili 35:33. Házenkáři Lovosic zůstali i po sedmém kole extraligy neporaženi. V domácím zápase se Zubřím zvítězili 33:30 a mají tříbodový náskok před čtveřicí soupeřů. Druhá je mistrovská Plzeň, následují Dukla, Zubří a Brno, které o jediný gól 32:31 přehrálo doma Kopřivnici. 

Obhájcům bronzových medailí z minulého ročníku z Hranic nepomohl návrat Martina Stržínka po zranění ani jedenáct branek Zdeňka Čadry. Odhodlání ukončit sérii extraligových nezdarů ukázali hosté hned v úvodu, kdy si vypracovali nadějné vedení 12:3. Hranice ale do poločasu stáhly na rozdíl čtyř branek a v 53. minutě dokázaly vyrovnat na 30:30.

Nové Veselí pak ale po delší odmlce našlo recept na domácího brankáře Kučerku a v závěru odskočilo na 35:32. I po vítězství zůstal celek z Vysočiny v tabulce poslední, Hranice jsou po čtvrté prohře za sebou desáté. 

Lovosice táhl Motl

Lídrem Lovosic byl Jiří Motl, který k výhře nad Zubřím přispěl třinácti brankami. "Chci pochválit celý tým za výborný výkon. Vyzdvihnout musím především Jirku Motla, který nedal soupeřově obraně šanci a střílel naše důležité branky," řekl kouč domácích Václav Toman.

Zápas v Brně byl vyrovnaný od začátku a nerozhodný stav byl i v poločase (18:18). V závěru domácí podržel brankář Bavlnka, zato Kopřivnice doplatila na zbrklost a neproměněné útoky.

"Nezahráli jsme dobře v obraně, byla mnohem horší než jindy. V závěru jsme měli štěstí, navíc břevno ve fázích, kdy jsme neproměnili vyložené šance, v závěru sedmičku, dva náskoky... V této chvíli nás podržel Jirka Bavlnka," hodnotil kouč Brna Zdeněk Missbach. 

Extraliga házenkářů - 7. kolo:

Lovosice - Zubří 33:30 (19:14)
Nejvíce branek: Motl 13/2, Bouček 7, Malý 4 - Reček 8, Hrstka 7/4, Douda 5.

KP Brno - Kopřivnice 32:31 (18:18)
Nejvíce branek: Hubáček 8, T. Musil 5, Havlát 4 - Hanus 7, Jan Gřes 7, Fulnek 6.

Jičín - Litovel 33:30 (16:12)

Hranice - Nové Veselí 33:35 (14:18)
Nejvíce branek: Čadra 11, Horut 9/5, Samiec 5 - Melichar 8, Zourek 6, Štěrba 5, Dolejší 5/4. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články