Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Norové zůstávají stoprocentní a v semifinále ME půjdou na Chorvaty

Norští házenkáři jako jediní udrželi na mistrovství Evropy stoprocentní bilanci i po čtvrtfinálové skupinové fázi. Na závěr bojů ve skupině v Malmö porazili i bez odpočívající hvězdy Sandera Sagosena v duelu o první místo Slovinsko 33:30 a v pátečním semifinále se utkají s Chorvaty. Ti remizovali s obhájci titulu Španěly 26:26 a zůstali za nimi v tabulce druzí o skóre.

Norská jízda na ME házenkářů pokračuje
zdroj: ČTK/ZUMA

Nerozhodný výsledek pro oba týmy znamenal první bodovou ztrátu na šampionátu. Španělé se utkají o finále se Slovinci, kteří jako jediní ze semifinalistů už na turnaji zažili hořkost porážky, dokonce dvakrát. Semifinálové duely se odehrají v pátek ve Stockholmu.

Třetí ve skupině II skončili Portugalci po vítězství 34:26 nad Maďarskem, které tím už před zápasem Norska se Slovinskem přišlo o semifinálové naděje.

Portugalci si na úkor soupeře prodloužili účinkování na ME alespoň o duel o páté místo. V sobotu se v něm utkají s Německem. Pro ostatní týmy včetně české reprezentace, která se ještě večer utká s Němci, turnaj po dnešku končí.

Výsledky čtvrtfinálových skupin ME házenkářů

Čtvrtfinálová skupina I (Vídeň):

Chorvatsko - Španělsko 22:22 (11:12), Bělorusko - Rakousko 36:36 (19:17).

Čtvrtfinálová skupina II (Malmö):

Portugalsko - Maďarsko 34:26 (16:14), Norsko - Slovinsko 33:30 (14:13).

Semifinálové dvojice:

Španělsko - Slovinsko, Norsko - Chorvatsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články