Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Nocar: Dokud žije šance na postup, je důležité se o ni poprat

Dauhá – Česká reprezentace zatím na házenkářském mistrovství světa ani jednou nevyhrála. Po porážkách s favorizovanými týmy Francie a Švédska prohrála i v důležitém zápase s Egyptem. "To, že je světová házená v tuto chvíli o level výš, je fakt," připustil v chatu se čtenáři ČT sport reprezentační manažer Karel Nocar. Zároveň však upozorňuje, že šance stále existuje a český tým se myšlenek na postup nevzdává.

Češi se nachází v nedobré pozici. Případný postup ze skupiny se postupně vzdaluje a vzezření hry na optimismu nepřidává. Nocar přesto chválí alespoň druhý poločas s Francií. "Rozhodně jsme nebyli spokojeni s prvním poločasem a s prohrou celkově, s čím jsme naopak spokojeni byli, byl herní projev, emoce a energie hráčů v druhém poločase," chválil.

Zároveň Nocar doplnil, že účast či neúčast Filipa Jíchy rozhodně není nějakým zvlášť zásadním faktorem, který by dokázal zápasy s Francií nebo Švédskem zvrátit. "To, že je světová házená v tuhle chvíli o level výše, je fakt, jeden hráč to v kolektivním sportu nemůže nikdy zachránit," říká.

Chat s Karlem Nocarem si přečtěte ZDE (//sport/chaty/326-karel-nocar-o-probihajicim-ms-v-hazene/).

Jako by reprezentace trochu pozapomněla například na skvělý výkon v kvalifikaci proti Makedonii. "Ale nemyslím, že tam nebyly chyby. Byl to zápas, kde jsme do toho dali sto procent. A to nám přineslo bod do tabulky evropské kvalifikace. Podávat opakovaně takovéto výkony je svým způsobem i zvyk. Myslím si, že většina hráčů se s takovou náročností, ať již fyzickou nebo mentální, celoročně nesetkává," vysvětluje, proč opakování výkonu zatím nepřišlo.

"Šance na postup ještě žije. A dokud žije, je důležité se o ni poprat. Čeká nás Island, bude důležité, abychom v tomto zápase hráli na hranici svých možností, a uvidíme, kam nás to dostane," přemítá bývalý reprezentační kapitán o dalších možnostech českého týmu, který krom Islandu čeká ještě zápas s Alžírskem.

V zápase s Egyptem se Češi konečně dočkali odpovídající atmosféry, avšak v dalších utkáních se opakování podobného zřejmě očekávat nedá. "Atmosféra včerejšího zápasu byla fantastická a odpovídala události typu MS. Jinak jsou haly prozatím prázdné a myslím si, že to je škoda, protože, co se týká právě hal samotných, jsou fantastické."

V chatu s došlo i na otázky, které bezprostředně se hrou nesouvisí. Ovšem diváky zajímají. Například se nelíbí reprezentační dresy, což koresponduje i s názorem většiny reprezentace. Zejména se nelíbí použití černé barvy. "Řešili jsme to s dodavatelem, ale bohužel jsme neuspěli. Už minulý rok dodavatel dresů měl na ME v Dánsku tři týmy, které mají identické národní barvy - ČR, Rusko, Srbsko. A nevytvořil dresy v daných národních barvách," konstatoval Nocar.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články