Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Německo hlásí na Euru 12 nakažených házenkářů, v turnaji ovšem zůstává

Ve velmi složité situaci se aktuálně nacházejí házenkáři Německa. Na evropském šampionátu měli totiž pozitivní test na koronavirus další tři hráči a jeden funkcionář. Počet nakažených v týmu se tak před čtvrtečním utkáním proti Španělsku v Bratislavě zvýšil na dvanáct. Mužstvo ale bude na turnaji pokračovat.

Utkání Německo – Polsko
zdroj: ZUMA autor: Petter Arvidson

Německý házenkářský svaz (DHB) oznámil, že pozitivní testy na covid-19 měli nově Sebastian Heymann, Djibril M'Bengue a se 17 góly nejlepší střelec týmu Christoph Steinert. "V minulých dnech jsme zjistili, jak rychle se může situace změnit. Budeme muset tuto novou situaci společně vyhodnotit," prohlásil předseda představenstva DHB Mark Schober.

Ještě dnes absolvují zástupci DHB konferenční hovor s představiteli německé Bundesligy, jež je zásobárnou reprezentačního mužstva. Podle agentury SID se shodli na tom, že tým stahovat z turnaje nebudou. "Musíme se rozhodnout společně. Otázkou je, zda má smysl nechávat mužstvo v Bratislavě a neustále ho zásobovat (náhradními) hráči z Bundesligy," uvedl ještě před jednáním prezident jedné z nejlepších světových soutěží Uwe Schwenker.

Německo se má ve čtvrtek na úvod čtvrtfinálové skupiny utkat s obhájci zlata Španěly, kteří byli jedinými přemožiteli české reprezentace v úvodní fázi ME. Islandský trenér Němců Alfred Gíslason má v Bratislavě 25 hráčů, nasadit jich ale může kvůli nákaze jen 13.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články