Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nemáme se za co stydět, prohlásil Galia. Budoucnost v reprezentaci nechává otevřenou

Save jednoho z nejlepších brankářů turnaje, zaznělo několikrát v angličtině od hlasatele ve Wiener Stadthalle. Brankář Martin Galia zářil i v posledním utkání na házenkářském mistrovství Evropy proti Německu (22:26), když vychytal z křídla hvězdu soupeře Uwe Gensheimera. Tobias Reichmann zase na něm vyhořel při dvou sedmičkách. Čtyřicetiletý Galia po povedeném turnaji potvrdil, že šlo o jeho poslední Euro.

Brankář házenkářské reprezentace Martin Galia
zdroj: Český svaz házené autor: Hana Vrbková

Jde o hořký pocit z porážky i vzhledem k faktu, že jste ve druhé půli dokonce vedli?
Nemůžu klukům nic vytknout. Opět jsme šli na těch sto procent, jak jsme si řekli. Nevypustili jsme ani minutu, ale bohužel neproměněné šance a technické chyby, které děláme tou únavou nebo nekoncentrovaností nás stály výsledek. Sice se to furt opakuje, ale do budoucna jsou to pro mladší kluky přesně zápasy, v kterých se mohou naučit, aby příště zápasy dovedli do vítězného konce.

Jaký máte celkový dojem ze šampionátu?
Chtěli jsme postoupit ze skupiny, což se povedlo. Nepovedlo se to pouze s dvěma body, jak jsme chtěli. Podařilo se nám porazit Makedonii a Ukrajinu. Potom ve čtvrtfinálové fázi proti každému soupeři jsme ukázali, že ten tým má sílu a potenciál do budoucna. Máme ještě kus práce před sebou, uvidíme v jaké sestavě. Nemáme se za co stydět. S ohledem na podmínky, které házenkáři v České republice mají, je dvanácté místo výsledek, který by nám některé sporty mohly závidět.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři se s ME rozloučili porážkou s Německem

Proti Německu jste opět předvedl několik povedených zákroků, podobně jako proti Severní Makedonii. Ověřil jste si, že forma pro vrcholný turnaji stále je?
V mých letech je strašně těžké se připravovat na takový turnaj, protože regenerace po zápase je náročná. I když máme den volno, druhý den se hraje. Prostě u mě to trvá trochu déle. Jsem rád, že Tomáš Mrkva se potom rozchytal k fantastickým výkonům. A mohl jsem se vždy soustředit na zápasy, které jsme si prostě řekli. Musím říct, že se mi tady chytalo velmi dobře. Jsem hrdý na mančaft, že dokázal bojovat šedesát minut a hrát srdcem.

V červnu při kvalifikačním utkání v Ostravě proti Bosně a Hercegovině jste naznačil, že by se vaše kariéra v národním týmu mohla zakončit na tomto Euru. Jak vidíte nyní budoucnost v reprezentaci?
Řekl bych, že je to určitě mé poslední mistrovství Evropy. To je stoprocentní. Ještě mám podepsanou smlouvu na další sezonu v Polsku. Budeme se bavit s trenéry, jak to vidí v reprezentaci. Jestli už není potřeba zabudovat mladšího brankáře. Nechávám to ještě otevřené, musím být zdravý a musím se na to cítit. Pokud ucítím, že na to nemám, nebo přijde nějaké zranění, určitě tady nebudu chtít někomu držet místo.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články