Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nečekaná výhra Brna. Obhájci z Plzně prohráli úvodní čtvrtfinále v rozstřelu

Házenkáři Brna nečekaně vyhráli úvodní zápas čtvrtfinále play-off extraligy na hřišti obhájce titulu Plzně. Po vyrovnaném boji uspěli na sedmimetrové hody a po výhře 33:32 se ujali vedení v sérii 1:0. Po základní hrací době skončil duel, který si oba týmy předehrály kvůli víkendovému startu Západočechů ve čtvrtfinále Poháru EHF proti švédskému Alingsasu, 28:28.

Radost házenkářů Brna
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

"A já pevně věřím, že se nám povede víc než první čtvrtfinále s Brnem," prohlásil plzeňský kouč Petr Štochl s výhledem na evropskou soutěž.

"Nechali jsme zápas dojít do sedmiček a to je vždycky vabank. My jsme za poslední tři, čtyři roky žádný rozstřel neprohráli, takže už to asi přijít muselo. Spíš jde o to, že jsme to vůbec dopustili. I když Brno odehrálo velmi dobrý zápas, nemělo se to stát," řekl Štochl.

V rozstřelu přispěl k výhře Brna zkušený gólman Jiří Bavlnka, který před jedenácti lety chytal za Plzeň. "Pro mě to byl sladký návrat. Chtěli jsme v Plzni jednou vyhrát, to se nám dneska povedlo. Pro nás je play off svátek, jsme v něm po pěti letech, užíváme si to. Při nás stálo i štěstíčko, to ale přeje připraveným," řekl gólman.

Další série play off začnou o víkendu. Vítěz základní části Karviná se ve čtvrtfinále utká s Kopřivnicí, Dukla Praha vyzve Lovosice a Zubří čeká Nové Veselí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články