Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Na Lovosice čeká v semifinále vítěz základní části Plzeň

Lovosice (Litoměřicko) - Házenkáři Lovosic doplnili semifinálové kvarteto extraligy. V rozhodujícím utkání s Karvinou zvítězili 35:24. Jejich dalším soupeřem bude vítěz základní části a obhájce titulu z Plzně, druhou semifinálovou dvojici vytvoří Zubří s Duklou Praha.

Utkání Plzeň - Lovosice
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Splnili jsme náš cíl. Bylo to těžké utkání, Karviná dlouho vzdorovala. Nakonec jsme vytěžili z našeho širšího kádru, se kterým jsme dokázali udržet vysoké tempo po celých šedesát minut. Dnes jsme dobře bránili a k dobrým výkonům z domácích zápasů se vrátil Artur Adamík. Jsme šťastní, unavení a těšíme se na semifinále," řekl trenér vítězů Milan Berka.

Zatímco tři série skončily už po třetím utkání, Lovosice i Karviná pokaždé uspěly v domácím prostředí. Po dvou karvinských výhrách tak byl stav 2:2, ale pátý duel zvládly mnohem lépe Lovosice.

V poločase vedl domácí celek o čtyři góly, pak se navíc rozchytal lovosický brankář Artur Adamík, což spolu s pečlivým bráněním nejlepšího karvinského střelce Marka Monczky zápas rozhodlo. Po sedmi brankách dali ve vítězném týmu Jiří Motl a Miloslav Sýkora.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Lovosic si zahrají semifinále

Čtvrtfinále play-off extraligy házenkářů - 5. zápas:

Lovosice - Karviná 35:24 (17:13)

Nejvíce branek: Motl a Sýkora po 7, Malý a Chroustovský po 5, Bouček 5/2 - Monczka 6/2, Radčenko 5, Jiří Užek 3, Hanisch 3/1. Konečný stav série: 3:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články