Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Na Egypt i s Jíchou? Hvězda české reprezentace začne s tréninkem

Dauhá – Po dvou zápasech, které musel na mistrovství světa kvůli zdravotním problémům vynechat, se Filip Jícha možná dočká v Kataru vytouženého startu. Největší hvězda české házenkářské reprezentace hodlá v pondělním dopoledním tréninku vyzkoušet svoji fyzickou připravenost a podle něm uvidí, co dál.

Filip Jícha během mistrovství světa
zdroj: chf.cz autor: Pavel Lebeda

Dvaatřicetiletý hráč se objevil na lavičce už v duelu se Švédskem, který český tým prohrál rozdílem třídy 22:36, ale do zápasu nezasáhl. "Dnes jsem tam jenom jako morální podpora. Ptal jsem se kluků, jestli chtějí, abych zůstal na hotelu, anebo mě chtějí sem. Říkali, že jestli se můžu rozcvičit, tak ať jdu s nimi. Doktor se na to moc netvářil, to bylo proti jeho vůli, ale rozcvičil jsem se a šel jsem," řekl Jícha po zápase novinářům. "Ale na hřiště jsem nemohl jít, absolutně vyloučeno, ani na sedmičku," doplnil.

Od příletu do Dauhá Jícha bojoval s poměrně vážnou střevní virózou. Vedle dnešního zápasu nezasáhl ani do úvodního duelu s Francií a jeho stav se začal lepšit teprve od soboty. "Dneska už je to relativně normální. Byl jsem v posilovně něco zkusit, aspoň trochu probudit svaly," podotkla opora německého Kielu.

Rád by zkusil zasáhnout do úterního souboje s Egyptem. "Zhubl jsem sedm kilo, což je strašidelné. Nejde o to, abych hrál dobře, ale abych zápas vůbec přežil ve zdraví. Je jasné, že vydržím deset minut, pak budu deset minut sedět a znovu půjdu hrát," přemítal Jícha.

Netuší, jak bude jeho hra po nemoci vypadat. "To vůbec nedokážu říct. To onemocnění, viróza, která mě postihla, je šílená. Ale není třeba plakat nad tím, co se stalo. Nikdo z nás to nemohl ovlivnit. Budu se snažit pomoct takovým způsobem, jak dokážu," uvedl Jícha.

V pondělí by se chtěl poprvé v Dauhá zapojit do plného tréninku s týmem. "Po týdnu zkusím konečně tady odtrénovat jeden trénink a uvidíme, jak vůbec budu vypadat. Třeba tak příšerně, že mě doktor ani nepustí do zápasu v úterý," uvedl Jícha.

"Já se momentálně pohybuji v krátkých intervalech. Pro mě je dobré se večer navečeřet, zkusit si dát něco jiného než suchou rýži a bramborovou kaši. Každopádně zítra si zkusím zatrénovat v šesti. Pak se pokusím tým trošku oživit a probudit po tom výsledku se Švédy," řekl český kapitán.

Z porážek s oběma finalisty olympijských her Francií a Švédskem nedělá příliš velkou vědu. "Hráli jsme podle mě s nejsilnějšími soupeři. Pro nás bude důležité, abychom si udrželi ten náš morál a proč jsme tady - vzepřít se sportovnímu osudu. Potkalo nás i pár jiných ran, já jsem onemocněl, ale teď musíme držet náš cíl. Musíme se otřepat a vzít si z toho ponaučení," dodal Jícha.

Je nám líto, video expirovalo.
Jícha: V pondělí jdu na trénink. Chci a taky musím
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články