Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Müllnerová v brance čarovala. Most při premiéře v Lize mistryň loupil v Lublani

Debut v základní skupině Ligy mistryň si házenkářky Mostu osladily ziskem plného počtu bodů. Na palubovce slovinského týmu Krim Mercator vyhrály 31:29 a lví podíl na tom měla brankářka Dominika Müllnerová, která Baník podržela 15 zákroky.

Brankářka Dominika Müllnerová z Baníku Most v utkání Ligy mistryň
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Mostečanky si premiérovou účast v nejprestižnější klubové soutěži zajistily díky vítězství v kvalifikačním turnaji a na úspěšné vlně pokračovaly i v Lublani. 

Domácí dvojnásobné vítězky Ligy mistryň vyhrály o jeden gól první poločas 14:13, ale po změně stran byly úspěšnější hostující svěřenkyně trenéra Jiřího Tancoše. Deset minut před koncem se dostaly do čtyřgólového vedení 27:23, které však Slovinky ještě dokázaly zlikvidovat a srovnaly na 28:28.

Do vedení se však Krim nedostal – v 56. minutě dala na 30:29 Jana Šustková a poté, co Müllnerová zlikvidovala několik pokusů soupeřek, rozhodla definitivně několik sekund před koncem svým šestým gólem nejlepší střelkyně Mostu Dominika Zachová.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Mostu si debut v Lize mistryň osladily vítězstvím

Za týden přivítají české šampionky v Chomutově velké favoritky z Györu s Janou Knedlíkovou. Úřadující trojnásobné vítězky soutěže zahájily skupinu D jasnou výhrou 35:23 nad švédským Sävehofem.

Házenkářská Liga mistryň - 1. kolo základní skupiny D:

Krim Mercator - Most 29:31 (14:13)
Nejvíce branek:
Varagičová 12/1, Baričová 6/3, Zuličová a Van Kreijová po 3 - Zachová 6/3, A. Kostelná 5, Stříšková 4.

Györ - Sävehof 35:23 (za domácí Knedlíková 3).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články