Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Mrkva: Výkony na Euru otevřou klukům dveře do evropských týmů. Máme ještě velký potenciál se zlepšovat

Vyrovnaná partie se španělskými obhájci titulu, jasná výhra nad Bosnou a remíza se silným Švédskem. Házenkáři odehráli na mistrovství Evropy tři vyrovnané zápasy, na postup z těžké základní skupiny to ale nestačilo. Brankář Tomáš Mrkva ovšem vidí u reprezentace velký potenciál se zlepšovat a svůj vrchol má podle něj národní tým ještě před sebou.

Je nám líto, video expirovalo.
Host SZ: Brankář házenkářské reprezentace Tomáš Mrkva

Bojovné výkony, moderní házená a vyrovnané bitvy s medailisty z posledních šampionátů, taková byla vizitka českého týmu v bratislavské základní skupině.

"Byli jsme schopní odehrát zápasy na hranici našich možností. Máme zkušená křídla a mladé spojky, které mají potenciál se zlepšovat. Doufám, že jsme ještě jako tým nedosáhli vrcholu, věří Mrkva.

Španělské favority trápil fantastický brankář Tomáš Mrkva, proti Bosně zas osmi góly zazářil Matěj Klíma. "Věřím, že tyhle výkony otevřou klukům cestu do Evropy, že budeme mít hráče v nejlepších soutěžích a zase nás to posune dál," domnívá se reprezentační jednička.

V rozhodujícím duelu se švédskými vicemistry světa chyběl k senzaci jediný gól. "Když pominu to prvotní zklamání, že nám to nevyšlo o jednu akci, tak převládá hrdost. Zanechali jsme nejen u házenkářské veřejnosti dojem," hodnotí vystoupení na šampionátu Mrkva.

Češi si v Bratislavě dokázali, že se mohou měřit s absolutní házenkářskou špičkou. "Pokud se dokážeme ještě zlepšovat, tak za dva tři roky budeme schopní Švédy a Španěly porážet, a ne jen hrát vyrovnané zápasy," je přesvědčený Mrkva.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články