Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Motlovo zranění je raritní a dosud jsem ho neviděl, říká lékař

Dauhá - Za paradoxní a raritní označil zranění házenkáře Jiřího Motla reprezentační lékař Petr Holub. Hráč má potíže s vykloubeným malíkovým kloubem - jde o bolestivé zranění, které podle Holuba nejspíše Motlovi nedovolí další starty na probíhajícím mistrovstvím světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Lékař českých házenkářů Holub: Motl je se svým zraněním smolař

"Motl je smolař - ať už se týče frekvence nebo typu zranění. Jeho zranění je poměrně paradoxní, raritní. Jedná se o vykloubený základní kloub malíku na noze, což je poranění, které za celou dobu, co se pohybuji ve sportu, jsem nikdy neviděl. A to ani u fotbalu, kde se kopačky co do pevnosti s halovými botami, co používá, srovnat nedají," uvedl Holub. "Není to extra vážné zranění, ale je hodně bolestivé. Je to na odrazové noze - skoky, dopady, změny směru jsou problém," dodal.

Ačkoliv Motlovo zranění není velmi vážné, lékař reprezentace Holub je skeptický ohledně hráčova nasazení na šampionátu. "Teď jsme dva, tři dny museli počkat, až pomine otok. Vyloučili jsme kostní zranění, po rentgenu tam žádný problém není. Zkusím nyní ten kloub zestabilizovat. Otázka jeho nasazení do hry je ale spíš sporná. Na to, aby odvedl stoprocentní výkon, to vidím spíš špatně," uvedl.

Reprezentace řeší i zdravotní stav obou gólmanů, Petra Štochla a Martina Galiy. "S dýchacími problémy se zde potýkají prakticky všichni, protože přechody do hodně klimatizovaných prostor jsou frekventní. U gólmanů se problémy projevily nejvíc v posledních dvou dnech, přičemž Galia na tom byl trochu hůř. Štochl také udával potíže, ale jsou to jen lokální záležitosti," uzavřel Holub.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články