Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Mostecké házenkářky zakončily Ligu mistryň debaklem v Bietigheimu a zůstaly bez bodu

Poslední nepříjemná porážka. Házenkářky Mostu zakončily Ligu mistryň porážkou 25:47 v Bietigheimu. V základní skupině nezískaly ve 14 kolech ani bod a obsadily poslední místo v tabulce.

Charlotte Cholevová
zdroj: Facebook DHK Baník Most autor: Jan Pimper

České šampionky neměly proti bundesligovému soupeři šanci. Po sedmi minutách prohrávaly 1:5 a po prvním poločase ztrácely 12:22. Nakonec podlehly rozdílem 22 branek a utrpěly další debakl.

"Nejsme spokojeny. Ale snažily jsme se, předvedly jsme několik dobrých akcí. Je pro nás ctí hrát takové duely," uvedla mostecká křídelnice Adéla Stříšková. "Věděli jsme, že Bietigheim je pro nás ohromně těžký sok. Byla to pro nás jedna velká škola a poučení pro další práci," dodal kouč Jiří Tancoš.

Most posledním místem navázal na první účast v soutěži před třemi lety. Tehdy však ve čtyřčlenné skupině dokázal jednou vyhrát a remizovat.

Bietigheim, jemuž dnes chyběla česká reprezentantka Veronika Malá, s 47 nastřílenými brankami vyrovnal rekord Ligy mistryň. Ani to však nepomohlo úřadujícím šampionkám do play-off. Po předchozí sérii osmi zápasů bez výhry totiž někdejší německé suverénky obsadily v tabulce předposlední sedmé místo.

Házenkářská Liga mistryň – 14. kolo:

Skupina A:

Bietigheim – Most 47:25 (22:12)

Nejvíce branek: Döllová, Meyerová obě 7, Dufferová, Gassamaová, Kündigová, Naidzinaviciusová všechny 4 – Cholevová 6/1, Mikulčík 5, Andrýsková 4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články