Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Mostecké házenkářky si Ligu mistryň nezahrají, jsou ale první náhradnice

Smutná zpráva míří do Mostu. Místní házenkářky se totiž nedostaly mezi 16 vyvolených týmů pro další ročník Ligy mistryň, která se bude hrát v pozměněném formátu. Evropská federace EHF přidělila severočeskému týmu roli prvního náhradníka pro případ, že by některý z účastníků kvůli následkům pandemie nového koronaviru nemohl do soutěže nastoupit.

Mostečanky děkují divákům
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Most, který je v posledních letech suverénem české ženské házené, doufal, že naváže na loňskou premiérovou účast v elitní klubové soutěži. Severočešky se však mezi 16 týmů, které nově budou rozděleny do dvou osmičlenných skupin, nevešly.

EHF informovala, že hráčky Mostu budou plnit roli prvního náhradníka. K devíti jistým účastnicím Ligy mistryň federace vybrala dalších sedm a pětici zbylých žadatelů odmítla. Šest zemí bude mít v soutěži dva zástupce.

Losovat se bude 1. července. Pokud se Severočešky do elitní soutěže nedostanou jako náhradnice, představí se v méně prestižním Poháru EHF. Ten si zahrály i v uplynulé sezoně poté, co do něj přešly po vyřazení z Ligy mistryň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články