Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mostecké házenkářky porazily v prvním duelu Olomouc, Plzeň přehrála Kynžvart

Házenkářky Mostu potvrdily roli favoritek a po vítězství 31:26 v Olomouci nakročily do finále interligy. Odveta semifinálové série mezi nejvýše nasazeným Baníkem a Hanačkami je na programu 7. května v Mostě. V druhém semifinále Plzeň porazila Kynžvart 27:23.

Olomouc si proti velkému favoritovi počínala nebojácně, ale šampionkám posledních osmi dohraných sezon se pak od stavu 7:8 zhruba v polovině úvodního poločasu povedla čtyřgólová šňůra. Severočešky si vypracovaly před přestávkou až šestibrankový náskok, jenže pak se na sedm minut na přelomu poločasů střelecky odmlčely a domácí tým šesti góly za sebou vyrovnal na 19:19. A to ještě Jansová neproměnila sedmičku.

Překlopit skóre na svoji stranu už se Hanačkám nepodařilo. Špatnou pasáž Černých andělů ukončila dvěma góly nejlepší střelkyně mosteckého týmu v zápase Charlotte Cholevová a Most už další obrat nepřipustil. Cholevová dala sedm branek ze hry, Iveta Korešová skórovala šestkrát a další gól přidala ze sedmičky. Nejlepší domácí střelkyní byla s pěti brankami Natálie Kuxová.

Vyrovnaný zápas Plzeň rozhodla v koncovce: tři minuty před koncem vyrovnal Kynžvart na 23:23, pak už ale skórovaly jen domácí. Mohly se opřít o svou tradiční oporu, nejlepší kanonýrku ligy Veroniku Galuškovou, jež se prosadila desetkrát. V dresu poraženého týmu vstřelila pět branek Marija Božovičová.

Výsledky 2. kola českého play-out interligy házenkářek

Házenkářská interliga žen, semifinále play-off - 1. zápas:

Olomouc - Most 26:31 (15:19)

Nejvíce branek: Kuxová 5, Jansová, Fryčáková a Kubáčková po 3, Sovová 3/2 - Cholevová 7, Korešová 7/1, Stříšková a Kostelná po 5.

Plzeň - Kynžvart 27:23 (13:10)

Nejvíce bodů: V. Galušková 10/4, Franzová 7, Kepková a Vlachová po 3 - Božovičová 5, Königová a Dvořáková po 4.

Interliga házenkářek - 2. kolo českého play-out:

Zlín - Poruba 23:33 (10:17)

Nejvíce branek: Kolářová 5, Kříčková 4, Daňková 3 - Polášková 9/3, Konečná 6, Salašová 4.

Písek - Slavia Praha 29:31 (17:16)

Nejvíce branek: Kubišová 8, E. Svobodová 4, Chlupová 4/1 - Míšová 9/4, Weisenbilderová 6, Vostárková 4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články