Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mostecké házenkářky porazily v interlize Slavii o deset gólů

Házenkářky Mostu porazily v druhém kole interligy pražskou Slavii rozdílem deseti branek 34:24. Očekávané utkání dvou nejlepších českých celků posledních let rozhodly favorizované Severočešky už v první půli.

Mostecký trenér Jiří Tancoš nicméně upozornil na vysoký počet nevynucených technických chyb. "Ale vzhledem k tomu, že hrajeme na velký počet útoků, chyb se logicky vyprodukuje dost. Trochu mě zklamalo proměňování vyložených šancí, i v tom jsme mohli být lepší. Vítězství o deset branek se cení, hráčky se snažily, i když šestiměsíční herní pauza je znát," uvedl.

Most vstoupil do soutěže už před týdnem, slávistky hrály poprvé. "S některými pasážemi jsem velmi spokojený. První poločas byl z naší strany dobrý, pak nám začaly trochu odcházet síly, ale snažili jsme se hrát s Mostem otevřenou hru a hrát házenou, jaká se v současné době hraje," řekl trenér Pražanek František Urban.

Druhou výhru si připsal i Písek, který porazil Plzeň 24:15. Poruba na Slovensku neuspěla, se Šaľou prohrála 27:31.

Výsledky 2. kola interligy házenkářek:

Písek - Plzeň 24:15 (11:5)
Nejvíce branek: Pokorná 8/3, Benešová 7, Kubišová 4 - D. Galušková 4/2, Ferencová 3.

Most - Slavia Praha 34:24 (18:12)
Nejvíce branek: Smetková a Stříšková po 6, Mikulčíková 4 - V. Galušková 7/1, Svobodová 4, Míšová, Fryčáková a Franková po 3.

Šaľa - Poruba 31:27 (18:11)
Nejvíce branek: Némethová 9/1, Königová 7, Pócsíková 4 - Maiwaelderová a Kavalová po 5, Polášková 5/2.

Michalovce - Dunajská Streda 29:26 (15:7).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články