Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mostečanky začaly finále lépe, v Kynžvartu vyhrály o pět gólů

Mostecké házenkářky zvítězily v prvním finále interligy v hale Kynžvartu 25:20 a vykročily za desátým mistrovským titulem. Do dvojzápasu o bronz vstoupil lépe Písek, který v domácím prostředí porazil loňské mistryně ze Slavie Praha 29:22.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kynžvart – Most

Mostecká nadvláda v české soutěži začala v sezoně 2012/13, přerušila ji jen koronavirová pandemie, kvůli které se nedohrál ročník 2019/20. Loni Severočešky ve finále podlehly pražské Slavii, letos nicméně byly v základní části společné česko-slovenské soutěže opět nejlepším českým týmem.

Kynžvart je v říjnu porazil 28:27, další dva vzájemné duely včetně pohárového finále ale jasně ovládl Most. Ten vstoupil lépe i do dnešního zápasu a za úvodních deset minut dostal jediný gól ze sedmičky. Díky zákrokům reprezentační brankářky Sabriny Novotné a gólům střelkyně Katky Dresslerové dokázaly hráčky Kynžvartu vyrovnat, závěr první půle ale vyšel lépe soupeřkám, které si vypracovaly čtyřbrankový náskok.

I o ten ale po změně stran přišly, protože dlouho nebyly schopné ze hry ani ze sedmimetrových hodů překonat Novotnou, zatímco v domácím týmu se rozstřílela autorka osmi branek Veronika Vávrová.

V koncovce prvního finále byly hostující házenkářky nicméně důraznější a přesnější. O poslední kynžvartský gól se vyrovnáním na 20:20 postarala Marija Božovičová v 54. minutě, pak už se z domácího celku netrefil nikdo.

Trenér Černých andělů Vladimír Šuma označil na mosteckém klubovém webu výhru za krůček k vysněnému cíli. "Ale čeká nás ještě druhá polovina, abychom ho dosáhli, a nebudeme to mít vůbec snadné. Mrzí mě čtyři neproměněné sedmičky, nevyšly nám některé věci, na které jsme se připravovali, takže máme na čem pracovat. Jsem ale rád, že jsme uspěli a vytvořili si do druhého zápasu dobrou výchozí pozici," uvedl Šuma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články