Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Mostečanky prohrály, ale radují se. Potřetí ovládly interligu

Těsně, ale přece. Házenkářky Mostu vyhrály potřetí v historii interligu. Dlouholeté české suverénky sice v závěrečném duelu soutěže prohrály 18:19 v Michalovcích, ale díky lepší vzájemné bilanci s nejlepším slovenským celkem udržely první místo v tabulce.

zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Černí andělé" udělali důležitý krok k vítězství v interlize před měsícem v domácím utkání s Michalovci, v němž osminásobné šampionky soutěže porazily o pět gólů. Iuventa se díky sobotnímu vítězství na Most bodově dotáhla, ale porážka o gól stačila Baníku ke konečnému prvenství v tabulce.

Mostecké házenkářky, které v tomto ročníku z 22 zápasů prohrály jen dvakrát, vyhrály společnou česko-slovenskou soutěž potřetí po letech 2013 a 2018. Loni si už několik kol před koncem matematicky zajistily prvenství, interliga se ale kvůli pandemii koronaviru nedohrála a vítěz nebyl vyhlášen.

"Máme z této trofeje obrovskou radost. Český titul je pro nás důležitý, hlavně protože chceme i v příští sezoně hrát evropské poháry. MOL ligu jsme ale chtěly vyhrát už proto, že některé z holek tuto trofej ještě nemají a v loňském roce, kdy jsme ji v předstihu vybojovaly, byla soutěž nakonec anulovaná," uvedla mostecká brankářka Dominika Müllnerová.

Po skončení dlouhodobé části jsou na řadě národní play-off. Most se utká s Porubou, Olomouc čeká pražská Slavia. Zbylé čtyři české celky už dnes rozehrály skupinu o udržení.

Výsledky interligy házenkářek

26. kolo: Prešov - Šaľa 18:33 (8:16)

Nejvíce branek: Vargová 7/2, Dvorščáková 3, Ratvajská 2 – Obstová a Némethová po 5, Matušincová 5/1.

23. kolo: Michalovce - Most 19:18 (10:9).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články