Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Mostečanky budou o Evropskou ligu hrát jen jedno utkání

Jen jediný zápas rozhodne o tom, zda do skupinové fáze Evropské ligy postoupí Most, nebo maďarský celek Váci NKSE. V sobotu 21. listopadu budou duel hostit Černí andělé. Na formátu se dohodly oba týmy.

Mostecké házenkářky
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Tradiční dvojzápasový režim znemožnil koronavirus. První utkání se mělo hrát v Mostě už minulou sobotu, ale v kádru soupeře se objevila nákaza a tým nemohl do České republiky přicestovat. Tuto sobotu měla být původně na programu odveta v Maďarsku.

"Poté, co bylo v minulém týdnu zrušeno utkání 3. kvalifikačního kola, se oba kluby dohodly, že bude odehrán pouze jeden zápas, který určí postupujícího," uvedl mostecký klub.

Zápas v mostecké sportovní hale začne ve 20:00. V případě nerozhodného výsledku po základní hrací době přijde na řadu prodloužení na dvakrát pět minut. Pokud ani pak nebude znám vítěz, rozhodnou sedmimetrové hody. Hrát se bude bez diváků.

Mostečanky se na rozdíl od minulé sezony nedostaly do prestižní Ligy mistryň a v Evropské lize byly nasazeny do závěrečného kvalifikačního kola. Soupeře z města Vác jim 20. října přidělil los.

Zrušení prvního zápasu dalo Severočeškám šanci lépe se připravit vzhledem k předchozímu zákazu využívání vnitřních sportovišť a zastavení domácích soutěží. V úterý už Most znovu rozehrál interligu jasným vítězstvím nad Olomoucí (40:21) a ve středeční generálce na pohárový zápas ještě výrazněji deklasoval Písek (40:14).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články