Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Most si v Poháru CEV připsal první bod. Házenkářky ale sahaly po pořádně cenném vítězství

Mostecké házenkářky získaly ve skupině D Poháru EHF první bod. Po úvodní těsné porážce ve Švédsku dokázaly české mistryně v domácí premiéře remizovat s věhlasným norským Larvikem 21:21. Měly ale i na víc, ještě dvě minuty před koncem totiž vedly o dvě branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Mostecké házenkářky remizovaly se zvučným Larvikem

Trenér Peter Dávid proto neskrýval z nerozhodného výsledku zklamání. "Zápas jsme měli dotáhnout do vítězného konce. Bohužel jsme nedokázali v útoku využít možnosti, které jsme měli. Nedaří se nám zvládat koncovky zápasů," řekl Deníku.

Po vyrovnaných deseti minutách převzaly taktovku hráčky Larviku a pětibrankovou šňůrou odskočily na 8:4. Těžkou chvilku ale domácí tým přečkal a před poločasem se na soupeře, který v roce 2011 triumfoval v Lize mistryň a pak hrál ještě dvakrát ve finále, znovu dotáhl.

Mostu chyběla zraněná Jeřábková, která se v předchozím utkání proti Höörsu zaskvěla 14 brankami. Přesto v bouřlivém prostředí sahal po vítězství, dvě minuty před koncem vedly domácí házenkářky 21:19.

Pak ale norská reprezentantka Mörková proměnila sedmimetrový hod a následně zakončila vydařenou kombinaci Larviku. Poslední domácí útok naopak zastavila brankářka Rundbratenová.

Ani hráčky Larviku nebyly s remízou spokojené. "V útoku jsme tady toho moc nepředvedly. Most se ukázal jako dobrý a silný soupeř, dařilo se mu v obraně a taky mu hodně pomohlo zdejší bouřlivé publikum," řekla Guro Rundbratenová.

Příští zápas odehraje Most rovněž v domácím prostředí, v neděli 21. ledna nastoupí proti rumunskému Zalau.

Pohár EHF házenkářek - 2. kolo skupiny D

Baník Most - Larvik 21:21 (11:12)

Nejvíce branek: Szarková 10, Chmelařová 4, Borovská 3 - Mörková 8, Hjertnerová 4, Wolffová 3. Sedmimetrové hody: 4/3 - 5/5. Diváci: 1000. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články