Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Most si na úvod semifinále těsně poradil s Porubou

Praha - Házenkářské mistryně z Mostu vstoupily do semifinále interligy těsným vítězstvím 21:20 na hřišti Poruby. Série na dvě vítězství bude pokračovat příští sobotu v Mostě.

Hostující Baník se po vyrovnaném úvodu dostal do vedení 8:2 a neustále si držel bezpečný náskok, který se vyšplhal až na sedm branek. Před přestávkou Poruba ztrátu zkorigovala na pět gólů a ve druhé půli pak šlapala Mostu na paty.

Šest minut před koncem Kostelná srovnala a vypadalo to, že Poruba dokáže výsledek zvrátit. Jenže mistr prokázal zkušenost, přidal tři branky a opět si vybudoval náskok. Tomašechová ještě brankou z trháku 45 sekund před koncem snížila na rozdíl jediného gólu, ale Mostečanky nejtěsnější náskok ubránily.

"Jsem rád, že jsme konečně hráli v druhém poločase házenou. Zápas jsme zdramatizovali a ještě v posledním útoku jsme měli šanci na remízu. Nevyšlo nám to, ale jednoznačně jsme ukázali, že když proměníme šance, které si vypracujeme, tak můžeme porazit každého," uvedl domácí trenér Ján Beňadik.

Trenér Mostu Peter Dávid ocenil domácí celek za to, že dokázal utkání zdramatizovat. "Kompliment pro oba týmy. Soupeř se ve druhém poločase vrátil do utkání, nikdy se v zápase nevzdal. Věřili své síle a náš fantastický první poločas během nějakých dvanácti minut vygumovali. V závěru rozhodlo jednoznačně naše štěstí, ale pokud vedeme necelé dvě minuty před koncem o tři branky, měli bychom to trochu lépe ukočírovat," řekl kouč Baníku.

Semifinále českého play-off házenkářské interligy žen - 1. zápas:

Poruba - Most 20:21 (6:11)

Nejvíce branek: Marčíková 7/3, Kostelná 5, Minarčíková 3 - Růčková 7, Szarková 6/3, Súkenníková 3.

O 5. až 8. místo - 1. zápasy:

Plzeň - Veselí nad Moravou 26:26 (16:17), na sedmimetrové hody 2:4

Nejvíce branek: Pešičková 6/2, Kubišová a Sedláčková po 5 - Olšovská 9/1, Vargová 8/4, Vinklárková 4.

Písek - Olomouc 23:29 (10:15)

Nejvíce branek: Kovářová 10/4, Boorová a Kalčíková po 4 - Růžičková 7/4, Trumpešová a Fryčáková po 5. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články