Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Most interlize dominuje, 33 góly to odnesla Stupava. V Písku se kvůli mokru nedohrálo

Mostecké házenkářky zůstávají i po šestém zápase v interlize bez porážky. Předposlední Stupavě nadělily 33 branek, samy inkasovaly 18 a prozatím potvrzují domácí nadvládu. V Písku se nedohrál zápas domácích s Dunajskou Stredou. Rozhodčí zápas ukončili ve 24. minutě kvůli nezpůsobilé hrací ploše.

Do poločasu se Stupava snažila klást odpor a prohrála první třicetiminutovku o šest branek (9:15), brzy po pauze Most rozhodl šesti rychlými góly.

"Dnes jsem spokojený, protože bylo v podstatě jedno, kdo byl na hřišti, celý tým se navzájem podporoval, což se mi ohromně líbilo. Tahle sounáležitost a týmový duch mi dělá obrovskou radost. Šanci tentokrát dostaly i mladé hráčky a myslím, že se předvedly velmi dobře," řekl mostecký kouč Adrian Struzik.

Dva body za českými mistryněmi zaostává Slavia, jež zdolala Kynžvart 25:20, a také Šaľa. Ta má navíc zápas k dobru. Poruba v třetím dnešním duelu nestačila na Michalovce a odjela s porážkou 24:37.

Podle serveru onlajny.cz bylo hřiště v obloukové hale Sokola Písek mokré na několika místech. Duel byl kvůli vysoušení hrací plochy několikrát přerušen a definitivně zastaven po podklouznutí jedné z hostujících hráček. Domácí vedly 13:12.

V dalším česko-slovenském duelu vyhrála Šaľa 36:33 v Plzni a stejně jako vedoucí Most má po šesti zápasech plný počet bodů. Úřadujícím českým vicemistryním se v úvodu sezony stále nedaří: minulý víkend prohrály v domácím prostředí oba zápasy Evropského poháru se švýcarským Brühlem a po čtvrté interligové porážce jsou v tabulce až deváté.

Interliga házenkářek - 6. kolo:

Most - Stupava 33:18 (15:9)

Nejvíce branek: Stříšková 8/2, Somionková 5, Šutranová, Pokorná, Poláková a Mikulášková po 3 - Bahorecová 6, Kovácsová 4/3, Jagodičová 3.

Slavia Praha - Kynžvart 25:20 (15:10)

Nejvíce branek: Weisenbilderová 7/3, Švihnosová 4, Vostárková 3 - Königová a Bezrukovová po 4, Patrnčiáková 4/1.

Michalovce - Poruba 37:24 (20:9)

Nejvíce branek: Kompajinecová 7/1, Dvorščáková 6 - Hiraldová 6/4, Dybalová a Šmidáková po 4.

Plzeň - Šaľa 33:36 (13:18)

Nejvíce branek: V. Galušková 10/3, Franzová 6, Panošková 5 - Königová a Pócsiková po 6, Vargová 5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články