Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

ME házenkářek chce místo Nizozemska hostit jedenáct zemí

Vídeň - O pořadatelství mistrovství Evropy házenkářek, kterého se v pondělí nečekaně zřeklo Nizozemsko, projevilo zájem jedenáct zemí. Podle Evropské házenkářské federace by se o náhradním dějišti prosincového šampionátu, kam se po osmi letech probojovaly i české reprezentantky, mělo rozhodnout během dvou týdnů.

Půl roku před akcí Nizozemsko značně zkomplikovalo účastníkům přípravu. "Není vylosováno, neznáme soupeře, nevíme, jakým způsobem nastavit přípravu," postěžoval si předseda Českého svazu házené Jaroslav Chvalný. "Dokonce padly názory, jestli se to mistrovství bude vůbec pořádat, ale na stránkách EHF už psali, že komunikují s některými zeměmi, které by přicházely v úvahu jako alternativa," dodává reprezentační spojka Klára Černá.

Je nám líto, video expirovalo.
Zrušené ME házenkářek

"Nejpravděpodobnější je, že se pořadatelství ujme některá ze zemí s ambiciózním a kvalitním týmem, kterému postup utekl," uvedl trenér českého týmu Jan Bašný, jehož tipem je Polsko. Kandidáty na zorganizování turnaje jsou dále Chorvatsko, Dánsko, Makedonie, Norsko, Island, Slovensko, Švédsko, Srbsko, Rumunsko a Rusko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články