Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Luzumová o zranění lokte: Člověk na to pak myslí, mrzí mě to. V reprezentaci pokračuje

Ukázalo, jak je nepostradatelná. Kapitánka českých házenkářek Iveta Luzumová táhla útok v rozhodujícím utkání základní skupiny D na mistrovství Evropy proti Němkám, když dala deset branek, jenže si nepříjemně poranila loket, což s týmem otřáslo, a prohrál 28:30. Se šampionátem se tedy Luzumová a spoluhráčky loučí s trpkým pocitem.

Zraněná Iveta Luzumová s Janou Knedlíkovou
zdroj: Český svaz házené autor: Robert Grim

Před posledním utkáním naznačila, že by ráda založila rodinu a v létě se bude vdávat. Co to znamená pro reprezentaci? "Nechci nijak předbíhat. V tenhle moment pokračuju normálně dál," ujistila Luzumová.

Pro národní tým velice pozitivní zpráva. V úvodu utkání dominovala, proměňovala s přehledem sedmičky a z prvních šesti českých gólů vstřelila pět. "Začaly jsme dobře. Řekly jsme si, že se nesmí opakovat chyby, které jsme předvedly proti Norkám a Rumunkám. Měly jsme vysvětlenou obranu, kdo koho bude bránit. Fungovalo to. Potom přišel moment, kdy jsem se zranila, a to nám narušilo obranu. Němky získaly sebevědomí," prohlásila rodačka z Písku.

Narazila si levý loket, který zchladila obstřikem, a ještě v závěru prvního poločasu nastoupila. Druhý poločas ovšem levou ruku šetřila, přijímala přihrávky a hrála prakticky jen pravačkou. I s tímto handicapem nasázela dalších pět gólů, především ze sedmiček.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky podlehly Němkám a na ME končí

"Chtěla jsem to do poločasu zkusit, jestli to půjde. Ale v obraně to nešlo, chodila jsem alespoň do útoku. Druhý poločas to bylo dobrý, protože jsme to měly kratší s Kamčou Kordovskou střídat, člověk na to myslí a trošku mě to limitovalo. Mrzí mě to," sdělila devětadvacetiletá střední spojka.

Češky pravděpodobně skončí na předposledním místě celého šampionátu. "Ze sportovního hlediska je to hodně špatné, protože se pro kvalifikaci o postup na příští mistrovství světa dostaneme do horších košů. Budeme dostávat těžší soupeře a bude hrozně těžké se kvalifikovat na nějaký šampionát," dodala Luzumová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články