Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Lovosičtí házenkáři poprvé vyhráli Český pohár

Lovosice – Házenkáři Lovosic se stali poprvé v klubové historii vítězi Českého poháru. Ve finálovém duelu hostitelé závěrečného turnaje a úřadující čeští vicemistři porazili Frýdek-Místek 32:29 po poločase 19:17. V pohárové soutěži se stali nástupci Karviné, kterou v úterý vyřadili v semifinále.

Hazená
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Téměř celý první poločas vedl frýdecký tým, ale opakovaně umožnil mocně povzbuzovanému soupeři gólovou šňůru. Při té první od stavu 5:9 Lovosice vyrovnaly a vrátily se do zápasu, na přelomu poločasů se pak dokonce pěti zásahy za sebou ujaly vedení 20:17.

Až čtyřgólový náskok domácí tým dlouho bezpečně udržoval a řadou skvělých zákroků se na tom podílel brankář Luděk Kylíšek. Frýdek-Místek ale v závěru zabral a pod vedením svého nejlepšího střelce a nekompromisního exekutora sedmimetrových hodů Tomáše Hese se přiblížil na jediný gól (29:28). Domácí ale v posledních dvou minutách obrat nepřipustili.

Je nám líto, video expirovalo.
Český pohár v házené mužů

"Jsem rád za vítěznou tečku. Je to povzbuzení do další práce, abychom dali zapomenout na nepovedený podzim," řekl České televizi lovosický trenér Vojtěch Srba. Jeho týmu v extralize patří až páté místo, když ze 14 zápasů dokázal vyhrát jen polovinu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články