Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Lovosice přetlačily Plzeň a získaly první trofej sezony

Brno – Atraktivní vyvrcholení házenkářského Final Four v Brně opanovali házenkáři Lovosic. Úřadující ligové šampiony z Plzně porazili 21:17 a cennou trofej zvedli nad hlavu potřetí v klubové historii. Sedmi góly přispěl k vítězství severočeského mužstva Jiří Motl, který zazářil už v sobotním duelu proti Karviné. 

Házenkáři Lovosic s trofejí pro vítěze Českého poháru
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Zatímco v semifinálových zápasech nastřílela Plzeň 34 a Lovosice dokonce 41 branek, ve finále měli střelci výrazně nižší úspěšnost. První poločas vyšel lépe mistrovskému celku, který zásluhou výborné obrany v čele s brankářem Štochlem odcházel do kabin za stavu 10:8.

"Věděli jsme, že ve druhé půli musíme nechat na hřišti všechno, hlavně srdce," řekl po utkání lovosický brankář Adamík. Po změně stran jeho spoluhráči brzy srovnali skóre a byli to oni, kteří drželi taktovku prestižního zápasu ve svých rukou. Plzeň se ovšem nevzdávala. Osm minut před koncem zásluhou Tonara vyrovnala.  

Je nám líto, video expirovalo.
Lovosice porazily ve finále Českého poháru mistrovskou Plzeň

Zbytek házenkářského svátku se nicméně opět nesl v lovosické režii a Západočeši tak musí na další pohárový triumf čekat minimálně další rok. Naposledy slavili před devatenácti lety. "Omezili jsme technické chyby, výborně zachytal Artur. A hlavně jsme bojovali," prohlásil trenér vítězného týmu Milan Berka.

"Gratuluji soupeři k zisku trofeje. Rozhodl asi výkon brankáře Adamíka ve druhém poločase. Vychytal nás, měli jsme řadu neproměněných šancí. Bojovali jsme do konce, ale bohužel to nestačilo," uvedl plzeňský kouč Martin Šetlík. 

Finále Českého poháru házenkářů v Brně:

Lovosice - Plzeň 21:17 (8:10)

Nejvíce branek: Motl 6, Malý 3, Havel, Klimt a Landa po 2, Bouček 2/1 - M. Tonar 7/1, M. Škvařil 3, Blecha, Ivančev a Wildt po 2. Rozhodčí: Bečička, Bubeníček. Sedmimetrové hody: 4/1 - 3/1. Vyloučení: 4:8. ČK: 48. Šindelář, 59. M. Škvařil (oba Plzeň). Diváci: 170.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články