Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Lovosice po dramatické bitvě udolaly Karvinou a vedou v sérii

V boji o postup do finále play off extraligy házenkářů se proti sobě postavila Karviná a Lovosice. Jejich první střetnutí dopadlo lépe pro tým ze severozápadních Čech, ačkoliv zápas nabídl drama až do úplného konce. Karviná na domácí palubovce prohrála v normální hrací době poprvé v sezoně. Po výhře 30:29 se Lovosice ujaly vedení v semifinálové sérii, které budou moci příště navýšit na domácí půdě.

zdroj: Facebook – HCB Karviná autor: Facebook – HCB Karviná

Lovosice začaly skvělou obranou a díky třem rychlým protiútokům v řadě se dostaly do vedení, které si držely až do závěru prvního poločasu. Tehdy se Karviná po dvou vyloučeních hostů dostala na dostřel jedné branky.

Do druhé půle vstupovala Karviná za stavu 14:15 a ihned dala svému soupeři najevo, že zápas zdaleka není rozhodnutý. Lovosický scénář z první části se začal opakovat, ovšem tentokrát ve prospěch domácích. Ti ve třech minutách otočili skóre na 18:15.

Lovosicím se ale utkání podařilo zdramatizovat a s Karvinou hráli na rovno, až do stavu 24:26, kdy karvinský Slavomír Mlotek dostal červenou kartu a tým oslabilo vyloučení. Severočeši od té doby drželi náskok dvou bodů. Vše se mohlo změnit v posledních dvou minutách, jenže oba týmy promarnily nabídnuté šance na definitivní zvrat zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Lovosic porazili Karvinou

"Předčili nás obranou, nebyli jsme schopní se několik útoků prosadit. My jsme hráli slabě v obraně. Vepředu bylo u nejzkušenějších hráčů hodně technických chyb," řekl karvinský kouč Michal Brůna.

Vítězství Lovosic nakonec zachránil výborným zákrokem proti Dominiku Solákovi brankář Jan Hrdlička a posunul svůj tým do vedení 1:0 v sérii.

"Vyhráli jsme vůlí, která ale byla na obou stranách. Byl to krásný zápas. Záměr byl co nejvíc pokrýt Soláka s Patzelem a tahat dopředu. To budeme dělat pořád," uvedl trenér Lovosic Jan Landa. Očekává další velké bitvy. "Karviná nebude dole, nikdy. Je to sebevědomý tým. Spíš se z toho poučí. My budeme mít doma spoustu práce," prohlásil.

Výsledek semifinále play off házenkářské extraligy mužů

Semifinále play off házenkářské extraligy mužů - 1. zápas:

Karviná - Lovosice 29:30 (14:15)

Nejvíce branek: V. Patzel 8/1, Solák a Skalický po 5 – Jonsson 8/2, Trkovský a Motl po 5.

O 5. až 8. místo - 1. zápas:

Zubří - Frýdek-Místek 33:34 (20:17)

Nejvíce branek: Mořkovský 6/1, Přikryl, Dobeš a Dokoupil po 4 – Petrovský 7/3, Strack 5, Sklenák a Ondrušík po 4.


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články