Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Plzeň ve Frýdku padla, Lovosice remizovaly s pražskou Duklou

Nový ročník házenkářské extraligy odstartoval předehrávkou mezi Karvinou a Strakonicemi, kterou ovládl mistrovský celek 40:19. Sezonu rozehráli i házenkáři Lovosic, kteří v prvním kole na domácím hřišti přivítali pražskou Duklu. Po napínavé koncovce duelu třetího a pátého celku loňské základní části skóre skončilo nerozhodně 33:33. Frýdek-Místek hostil Plzeň, kterou porazil v napínavé koncovce rozdílem jediného bodu 23:22. 

Házenkáři Lovosic a pražské Dukly
zdroj: hazenalovosice.cz

Hosté až na pár okamžiků v úvodu zápasu neustále dotahovali těsné vedení Frýdku-Místku. Bylo nejvýše tříbrankové, ale Západočeši, kteří už v první čtvrthodině přišli o vyloučeného Jiřího Dokoupila, se už přes veškerou snahu nedostali ani na nerozhodný stav. Nejlepšími střelci zápasu byli s pěti góly domácí Zbyněk Bureš a plzeňský Daniel Bláha.

V brněnském derby, které se hrálo kvůli rekonstrukci haly Vodova v Kuřimi, vyhrálo Královo Pole nad účastníkem baráže Maloměřicemi jasně 33:24. Osmi góly se na tom podílel Alexandr Moješcik.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr utkání Frýdek-Místek – Plzeň s ohlasy

První poločas skončil vedením domácího celku 19:18. ve druhém poločase se ale dostali do náskoku hosté, kteří vedli i o více branek. Domácí házenkáři poté utkání otočili na svou stranu v přesilové hře.

V závěru zápasu měli jednobrankový náskok, když necelé dvě minuty před koncem vedli 33:32. Dukla stihla vyrovnat, ale v posledních vteřinách se ocitla pod tlakem lovosických házenkářů. Poslední střela na branku však vyšla až po hvizdu rozhodčího a neplatila. Skóre tak zůstalo vyrovnané 33:33.

"Chyběla nám ta jedna vteřina. Myslel jsem si, že střela platila, ale bohužel byla až po čase. Situaci jsme nezahráli vůbec dobře a tohle musíme vyřešit jinak. Měli jsme přesilovku šest na čtyři a takhle to řešit nemůžeme," komentoval závěrečnou šanci domácí Jan Kupa.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Závěr utkání Lovosice – Dukla Praha s ohlasy

"Když to vezmu z pohledu, že jsme dotahovali, tak asi zasloužená remíza. Ale my jsme zklamaní, chtěli jsme vyhrát díky skvělým fanouškům, dát jim tu výhru. Ale bohužel máme jenom bod," hodnotil.

Domácí fanoušky ocenil i Martin Rakouský z Dukly. "Určitě důležitý bod pro nás tady. Skvělá atmosféra na Lovosicích na otvíráku, diváci hnali domácí družstvo i naše a moc jsme si to užili," řekl.

"Měli jsme náskok, ale potom tam bylo hlušší místo jak v útoku, tak v obraně a Lovosice nás dotáhly i díky té přesilovce, co měly. Pak už to byla taková tahaná o gól. Remízu asi bereme," dodala pražská spojka.

Chance extraliga házenkářů – 1. kolo:

Kopřivnice  Jičín 28:27 (16:14)

Nejvíce branek: Ošmera 8/4, Brito Benítez a Lefan po 5  M. Hájek 6/1, Ženatý a Z. Ježek po 4.

Zubří  Nové Veselí 32:33 (15:16)

Nejvíce branek: Palát 7/3, Paquiom 6, Hrstka 5  Blaškovič 9/4, Popela a Domingos po 5.

Lovosice  Dukla Praha 33:33 (19:18)

Nejvíce branek: Kupa 5/2, Trkovský, Chajan, Heřmanovský po 4  Josef 6, Vojtela a Rakouský po 5.

KP Brno - Maloměřice 33:24 (15:14)

Nejvíce branek: Moješcik 8/1, Halíček, Tóth, Vukičevič po 4 - Mucha 6, Cibulec 5/2, Růža a Kachlík po 4.

Frýdek-Místek - Talent tým Plzeňského kraje 23:22 (11:9)

Nejvíce branek: Bureš 5, Gřešek a Zbránek po 4 - Bláha 5, Skopár 4/1, Čurčič, Douda, Šafránek a Dubský po 3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články