Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lovosice dlouho vedly, nakonec však jasně vyhrála Karviná

Lovosice – Lovosičtí házenkáři se ve dvaadvacátém kole mohli dotáhnout na čtvrtý Jičín. A proti Karviné nezačali vůbec špatně. V prvním poločase se dostali až do pětigólového vedení, nakonec vyhráli 16:13 a stále pomýšleli na úspěch. O ten se však připravili v poločase druhém, kdy v jeho druhé polovině nepochopitelně naprosto odpadli a nechali Karvinou s přehledem vyhrát 32:28.

Utkání Lovosice - Karviná
zdroj: ČT24

Házenkáři Dukly Praha zpečetili v posledním kole prvenství v základní části extraligy vydřenou výhrou 25:24 na palubovce Jičína. Ukončili tím domácí neporazitelnost čtvrtého týmu tabulky v této sezoně a v čele pořadí udrželi dvoubodový náskok před Zubřím. Dukla už v prvním vzájemném utkání vyhrála o jediný gól (20:19), tentokrát o vítězství obhájců titulu rozhodl přesně zahraný devítimetrový hod čtyři sekundy před koncem.

Zubří se udrželo v dvoubodovém závěsu po výhře 38:29 v Kopřivnici. Na vítězství v základní části mohli hosté pomýšlet jen v případě zaváhání Dukly, s kterou v této sezoně dvakrát remizovali. Vítězstvím se na start skupiny o titul naladila i třetí Karviná, jež otočila výsledek v Lovosicích.

V prvním poločase vedl domácí vicemistrovský celek až o pět gólů a o přestávce ještě 16:13, ale po změně stran hosté nejprve pěti góly za sebou zvrátili vývoj a postupně se ujali vedení až 29:22. Na Lovosice se ještě může bodově dotáhnout zbývající účastník skupiny o titul Přerov, který od 17:00 hostí Frýdek-Místek. Start v elitní skupině má už teď jistý díky lepší bilanci ze vzájemných zápasů s Plzní.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články