Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liga mistryň je blízko. Házenkářky Mostu dělí od první účasti jedna výhra

Házenkářky Mostu porazily v úvodním utkání kvalifikačního turnaje o Ligu mistryň ve své hale Gran Canarii 28:21 a jedna výhra je dělí od premiérové účasti v elitní soutěži. V nedělním finále o jediné volné místo se svěřenkyně trenéra Jiřího Tancoše utkají s tureckým klubem Kastamonu Belediyesi, jenž v druhém semifinále deklasoval 31:15 srbskou Jagodinu.

Utkání Most - Rocasa Gran Canaria
zdroj: ČTK

Dlouho vyrovnaný zápas se španělským soupeřem rozhodly Mostečanky v závěrečných dvaceti minutách. První půle skončila 11:11 a ve 36. minutě se Grand Canaria dostala naposledy do vedení 14:13. České mistryně následně skóre otočily a postupně si vybudovaly rozhodující náskok, který narostl až na závěrečných sedm gólů.

"Podle informací, které jsme měli, tak Španělky měly být nejsilnějším týmem kvalifikace. S vítězstvím o sedm branek můžeme být absolutně spokojeni," řekl trenér Tancoš. "Věděli jsme, že musíme hrát naši rychlou házenou a čekat na příležitost, kdy se soupeř zlomí. Ta přišla někdy ve čtyřicáté minutě. Holky dokázaly proměňovat rychlé protiútoky a přišla výhra," dodal.

Střelecky táhly slovenské hráčky. Sedm gólů zaznamenala Alica Kostelná, po čtyřech brankách si připsaly její jmenovkyně Katarína Kostelná a Lucia Mikulčíková.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Mostu porazily v boji o LM Gran Canarii

Nedělní zápas o postup se bude hrát v mostecké sportovní hale od 16:00. Naposledy z českých týmů usilovaly o účast v Lize mistryň v roce 2011 házenkářky Veselí nad Moravou, které vypadly v druhém předkole.

Vítězky mosteckého kvalifikačního turnaje se zařadí do základní skupiny k úřadujícím šampionkám Györu, slovinskému Krimu a švédskému Sävehofu.

Most - Rocasa Gran Canaria (Šp.) 28:21 (11:11)

Nejvíce branek: A. Kostelná 7, K. Kostelná a Mikulčíková po 4 - Gutkowská 4, Tanaskovičová, Valdiviaová, Rodríguezová po 3.

Zdroj
ČTK, ČT sport, Mostecký deník

Hlavní zprávy

Nejčtenější články