Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kvalifikace ME házenkářek i čtvrtfinále Vyzývacího poháru jsou odloženy

Odklad utkání kvůli koronaviru neminul ani házenou. Dva březnové zápasy českých házenkářek v kvalifikaci ME proti Švédsku i čtvrtfinále Vyzývacího poháru Dukla - Karviná se ve stanoveném termínu neuskuteční. Rozhodla o tom evropská federace EHF, která přerušila veškeré soutěže minimálně do 12. dubna.

České házenkářky měly se Švédskem odehrát třetí a čtvrtý z celkových šesti duelů evropské kvalifikace. Národní tým měl Seveřanky nejprve 25. března přivítat v Zubří a o čtyři dny později nastoupit k odvetě na palubovce soupeře. Po úvodních dvou zápasech čtyřčlenné kvalifikační skupiny drží svěřenkyně trenéra Jana Bašného stoprocentní bilanci, čímž nakročily k postupu na šampionát.

Odložená reprezentační střetnutí by se mohla odehrát v prvním červnovém týdnu, který EHF už dříve stanovila jako náhradní termín. "Situace se ale rychle vyvíjí a náhradní termíny či další vývoj jednotlivých soutěží i reprezentačních zápasů bude záležet na dalších jednáních i legislativních krocích jednotlivých zemí, stejně jako na vývoji zdravotní situace v Evropě," uvedl na svém webu český svaz.

Karviná s Duklou se měly ve čtvrtfinále Vyzývacího poháru nejprve utkat 22. března na hřišti slezského týmu a odveta se měla uskutečnit o týden později v Praze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články