Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kudláčková: Oslavy vypadaly, jako bychom MS vyhrály, jenže my tu výhru strašně potřebovaly

Stejně jako na loňském Euru i nyní, když to bylo nejvíc potřeba, tak brankářka Petra Kudláčková reprezentaci podržela. Výrazně přispěla k výhře českých házenkářek nad Slovenskem v závěrečném utkání základní skupiny mistrovství světa 24:23 a její tým zvládl přímý souboj o postup. Sedmadvacetiletá gólmanka se těší, že v následné šestičlenné skupině se reprezentantky konečně budou moci poměřit se soupeřkami mimo Evropu. Zítra vyzvou Češky Jižní Koreu v přímém přenosu na ČT sport a webu ctsport.cz.

Reprezentační brankářka Petra Kudláčková
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Ludvig Thunman

"Bylo to hrozně vydřené, hrozná úleva pro nás všechny. Fakt jsme věděly, že do toho musíme dát úplně vše, co máme. A myslím, že se tak stalo. Pro tyhle zápasy to děláme. Přesně takovéhle výhry jsou to nejlepší, co nás ve sportu může potkat. Jdeme dál a je to skvělé," řekla Kudláčková po těsném vítězství 24:23.

"Věděly jsme, že Slovenky jsou velmi kvalitní. Čekaly jsme, že budou klást odpor. Trochu jsme doufaly, že ten odpor třeba trochu odpadne někdy v polovině druhého poločasu, ale nestalo se tak. O to víc to chutná a o to je výhra krásnější," doplnila Kudláčková.

Je nám líto, video expirovalo.
Zákroky a gólové asistence Kudláčkové proti Slovensku

Slovenky favorita velmi trápily a například v průběhu první půle vedly 12:7. "Já vždy věřím, že se s tím dá něco udělat. Měly jsme hluché místo, výpadek, bylo to i tím, že jsme se v brance v prvním poločase nemohly chytit. Ale věděla jsem, že to zvládneme otočit. Že my si na něco sáhneme vzadu a pak se to zvedne i vepředu," uvedla Kudláčková.

V závěrečné čtvrthodině za vyrovnaného stavu několikrát podržela tým ve chvíli, kdy mohly jít Slovenky do vedení. "Na konci mi bylo hrozně špatně. Já furt vyhlížela a tlačila tam gól na plus dva. Říkala jsem si, že už to bude lepší, ale ten gól nepřišel a nepřišel. Při posledním útoku jsem tlačila hodiny vším, co jsem měla. Poslední střelu jsem ani neviděla a nějak jsem to chytila," prohlásila s úsměvem Kudláčková.

"V té chvíli jsem věděla, že je hotovo. Já vím, že to vypadá, jako bychom to mistrovství světa vyhrály. Ale pro nás je to hrozně důležité, my jsme tohle potřebovaly," dodala bývalá brankářka pražské Slavie.

Český celek čekají v další fázi šampionátu tři zápasy s Dánskem, Jižní Koreou a Kongem. "Hrozně se na to těším. Už víme, na koho narazíme. Bude to strašně zajímavé, bude to zkušenost s jinou než evropskou házenou. Konečně taky. Půjdeme do toho na bomby a uvidíme, co z toho bude," dodala Kudláčková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články