Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kubeš smekl před kamarádem Galiou: Je pro mě ve spoustě věcí vzorem

Obrovská úleva nebyla vidět jen na hráčích, ale i šéfech střídačky. Kouč Jan Filip hecoval gesty publikum při utkání, Daniel Kubeš přišel na tiskovou konferenci a po její oficiální části se rozpovídal tak, že z něj vyzařovala hrdost na tým. Házenkáři totiž zdolali nepříjemnou Severní Makedonii 27:25 a udrželi si na Euru šanci na postup ze základní skupiny.

Trenér Daniel Kubeš a brankář Martin Galia
zdroj: Český svaz házené autor: Ivo Dudek

"Bylo několik důvodů, proč jsme vyhráli. Jeden z hlavních, že Martin (Galia - pozn. red.) chytal fantasticky. Přiváděl hlavně na začátku druhé půle soupeře k zoufalství. Druhá věc byla i vývoj toho utkání, kdy jsme měli ve druhém poločase to momentum a hráli jsme prostě v euforii. A díky tomu, že jsme měli menší náskok, tak jsme byli odvážní. Z mého pohledu naše hra v útoku nebyla tak kvalitní, ale byli jsme efektivní," prohlásil Kubeš.

První bod svého hodnocení ještě rozvinul. Čtyřicetiletý fantom Martin Galia totiž svými 14 zákroky s úspěšností 38 procent bavil diváky. Po zásluze dostal i cenu pro nejlepšího hráče utkání.

"Takových zápasů jsem zažil od něj dost. Bylo to skvělé a jsem za něj šťastný. Fantastický člověk a brankář. Mám husí kůži, když o něm mluvím. I když je mladší, tak je pro mě ve spoustě věcí vzorem," povídal až dojatě Kubeš. 

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři zvítězili v dramatickém utkání ME se Severní Makedonií

Bývalý vyhlášený obranář a opora reprezentace Kubeš je pouze o rok starší než Galia. Gólman polského Górniku Zabrze stále chytá a na nejvyšší úrovni. Pokračování v reprezentační kariéře už několikrát zvažoval.

"Přemlouvat ho nebudu. Honza Filip asi bude, ale já mám k Martinovi trochu jiný vztah. Vychází to z přátelství, které my dva máme," sdělil Kubeš.

A teď k druhému aspektu vedoucímu k vítězství zlepšené ofenzivě. "Mám velkou radost. Tomáš Babák, Ondra Zdráhala a hlavně musím říct Staňa Kašpárek hráli hrozně odvážně. Dopadlo to výborně, protože jsme byli efektivní. Nemá smysl se někde schovávat. Jsou to výborní házenkáři a když mají šanci, musí střílet na branku," nabádal Kubeš.

Efektní zákrok Martina Galii proti Goče Georgievskimu:

První dva jmenovaní zaznamenali po pěti trefách, Kašpárek dokonce sedm. Všichni zmínění to v určitých fázích duelu vzali na sebe. "Chtěli jsme to víc, než Makedonie, což rozhodlo. Bylo to o té vůli. Ta nás pořád zdobí a strašně na to věřím," uvedl kouč, který vede i druholigový německý Emsdetten.

Když skončil zápas, tým propukl v euforii včetně trenéra Filipa, který i zdravil tribuny. Naopak Kubeš se spíš tiše díval na palubovku. "Snažím si to užít. Možná v tomto jsme doopravdy jiní. Taky se vůbec nebojím ukazovat emoce a byl jsem šťastný, ale někdy to dělám i napůl schválně. Hrozně bych byl rád, aby byli hráči ve středu pozornosti našich fanoušků a ne my dva šašci," zasmál se Kubeš.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články