Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kubeš po postupu házenkářů na MS: Kluky už koučuju, ale slavit budu jako hráč

Brno - Daniel Kubeš při barážovém vítězství nad Srbskem naposledy oblékl reprezentační dres, při další akci národního mužstva už povede české házenkáře společně s Janem Filipem v roli kouče. Po heroicky vybojovaném postupu na světový šampionát v Kataru zářil Kubeš radostí a hráčské loučení si vychutnával plnými doušky.

Daniel Kubeš v odvetě proti házenkářům Srbska
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

"V Brně jsme ještě s nikým neprohráli. Ani s Německem nebo Francií," usmíval se Kubeš, pilíř české defenzivy. "Věděl jsem, že když chytneme začátek, budou to mít Srbové těžké. Ovšem nedoufal jsem, že srovnáme rozdíl už v poločase. Lepší loučení jsem si nemohl přát," řekl budoucí kouč.

Výsledek je pro něj z pohledu budoucího trenéra o to cennější, že do českého týmu postupně naskočili mladí hráči. A v duelu se Srbskem dostali větší prostor, neboť Horák a Jícha nebyli zdravotně v pořádku. "Postup jsme nejen vybojovali, ale i vyhráli. Posunuli jsme se o dva obrovské kroky dopředu v herní stránce," radoval se Kubeš.

V posledním duelu hráčské kariéry se ale do role trenéra ještě nepřevtělil. "To nešlo. Celý týden jsem se snažil myslet jen jako hráč. Koncentroval jsem se na svoji hru, abych i ostatním dodal sílu a energii. Vydal jsem se ze všeho," přiznal.

Klíč k vydařenému prvnímu poločasu viděl ve fantastické obraně, kterou český tým vytvořil na protivníka velký tlak a odebíral Srbům míče. "Takhle si představuji, že bychom měli hrát. Ve druhém poločase nám došly síly, Jícha skoro neslezl ze hřiště, Horák měl otáčkoměr v červeném poli asi od desáté minuty. Ale zase jsme hráli dobře v útoku. Takhle bychom měli hrát do budoucna," vyzdvihl Kubeš přednosti týmu.

Poločasová přestávka byla u obou soupeřů rozdílná. Ze srbské šatny byl slyšet křik a hádky mezi hráči. Naopak česká kabina byla velmi tichá. "Tišší pauzu jsem snad deset let nezažil. Dnes byli všichni nesmírně koncentrovaní. Každý si uvědomoval, jak jsme blízko. Nepadlo skoro slovo. Jen že hrajeme dál, že musíme vyhrát i druhou půlku," řekl Kubeš.

V nové roli ho čeká také kontrola životosprávy bývalých spoluhráčů. "Už na ně nyní dohlížím teď. A říkám jim, ať si dají pozor, že už příští týden budu v jiné pozici," žertoval Kubeš, který však s vážnou tváří dodal, že bude přísný pouze při házené. "Ani já jsem nebyl svatý, co se týká večerek. Nemohu chtít, aby byli v osm večer v posteli. A poslední oslavu si vychutnám jako hráč," dodal Kubeš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články