Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kouč Lipták prodloužil smlouvu u házenkářské reprezentace

Praha – Trenér Martin Lipták povede české házenkáře i v následujících dvou letech. Před kamerami ČT podepsal se svazem novou smlouvu. Cíle jsou jasné, hlavně chce s českou házenou postupovat na velké akce. A s pevnou vírou v úspěch půjdou čeští házenkáři už do odvety se Srbskem v play-off o postup na světový šampionát 2011 ve Švédsku. V prvním zápasu před týdnem v Niši prohráli o čtyři branky, o smazání tohoto manka budou usilovat v sobotu od 15 hodin v Plzni. Zápas odvysílá ČT4 a server SportŽivě.cz.

Evropský šampionát naznačil možnosti české házenkářské reprezentace pod Liptákovým vedením. Svaz s prodloužením smlouvy neváhal. "Jsem přesvědčený, že tým za ním stojí, takže není potřeba uvažovat o nějaké změně," prohlásil předseda České házenkářské federace Jaroslav Chvalný.

Liptákův cíl je pravidelná účast na mezinárodních akcích. Tajným snem týmu postaveného kolem hvězdného Filipa Jíchy jsou olympijské hry. První z klíčových utkání sehraje české mužstvo již zítra se Srbskem, se kterým se utkají v play-off o postup na světový šampionát 2011 ve Švédsku. Češi musejí smazat čtyřgólové manko z prvního utkání v Niši. "Vůle postoupit na mistrovství světa by měla být rozhodující. Nemůžu slíbit, že se nám to podaří. Udělali jsme všechno pro to, abychom ten rozdíl smazali a postoupili," řekl sebevědomě Lipták.

Je nám líto, video expirovalo.
Martin Lipták prodloužil reprezentační smlouvu

V odvetě prý jeho tým vsadí na hru ve vysokém tempu. "Vycházet musíme z dobré obrany a sázet na rychlé protiútoky," uvedl Lipták, který řeší jednu nepříjemnost. Z Niše si přivezl zraněné lýtko David Juříček, který zatím trénuje s úlevami. Proto se k týmu připojil Kamil Piskač z Dukly Praha. "Kdyby David nemohl nastoupit, je tu Piskač a také Vraný, který na evropském šampionátu odehrál dobré zápasy, a také je tu možná varianta na pivotu s Kubešem," řekl Lipták.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články