Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Korešová či Knedlíková mají volno. Házenkářky startují turnaj v Chebu, šanci dostanou i juniorky

České házenkářky čeká od čtvrtka do soboty 46. ročník turnaje O štít města Chebu. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného se v tradičním přípravném klání čtyř zemí na západě Čech postupně utkají se Švýcarskem, s Polskem a Rakouskem. Český kouč dal volno některým oporám a plánuje vyzkoušet i juniorky. Přímé přenosy všech utkání turnaje sledujte exkluzivně na webu ctsport.cz.

Reprezentace českých házenkářek v Chebu
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Český celek v září úspěšně vstoupil do kvalifikace mistrovství Evropy a vyhrál oba úvodní zápasy. Jelikož reprezentantky nestartují na prosincovém světovém šampionátu a další soutěžní utkání odehrají až na konci března, může kouč Bašný využít chebský turnaj ke zkoušení hráček.

Volno z opor mají například kapitánka Iveta Korešová, v minulosti hrající pod dívčím jménem Luzumová, brankářka Lucie Satrapová či Jana Knedlíková.

Bašný pozval na kemp v Chebu, který vyvrcholí turnajem, nezvykle 26 hráček a v jednotlivých zápasech chce sestavu výrazně prostřídat. V úvodním utkání proti Švýcarsku by měly dostat šanci hlavně nejmladší nominované hráčky, které by pak od pátku mohly posílit juniorský tým na souběžně hraném turnaji.

Zápasy českého týmu:

Dnes: 17:00 ČR - Švýcarsko

pátek 22. listopadu: 19:00 ČR - Polsko

sobota 23. listopadu: 15:00 ČR - Rakousko

*Všechna utkání vysílá web ctsport.cz

"Nebudeme nominovat na každý zápas hráčky tak, abychom za každou cenu vyhráli. Nebudeme hrát pořád se stejnými 15 či 16 hráčkami, ale nominaci chceme prostřídat tak, abychom viděli i hráčky, které mají v A-týmu menší vytížení, a aby tyto házenkářky měly možnost konfrontovat se i v mezistátním zápase," uvedl Bašný.

Švýcarsko, Polsko a Rakousko stejně jako český tým neuspěly v play-off o světový šampionát. "Hra ani výsledky soupeřů teď pro nás nejsou prioritou. Chceme se soustředit na nás a naši hru. Švýcarky zatím v kvalifikaci prohrály obě podzimní utkání. Nedařilo se jim ani loni tady v Chebu, předpokládáme ale, že se od loňska zlepšily," podotkl Bašný.

Nominace týmu:

Brankářky: Sabrina Novotná, Karin Řezáčová, Petra Kudláčková, Hana Mučková,

pivotky: Petra Adámková, Linda Jungová, Michaela Konečná,

levá křídla: Veronika Dvořáková, Kristýna Mika, Adéla Stříšková,

levé spojky: Veronika Andrýsková, Eliška Desortová, Markéta Jeřábková, Hana Kvášová, Kamila Kordovská, Tereza Pokorná,

střední spojky: Veronika Mikulášková, Julie Franková, Veronika Malá, Jana Šustková,

pravé spojky: Markéta Hurychová, Silvie Polášková, Helena Ryšánková, Valerie Smetková,

pravá křídla: Anna Franková, Dominika Zachová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články