Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kordovská se s Norkami nadřela: Bylo to nahoru dolů a mlácení se s Lokeovou

Ani tentokrát mixzónou neprocházela Kamila Kordovská na mistrovství Evropy ve Francii s dobrým pocitem. V prvním utkání na turnaji skončila s červenou kartou po dvaceti minutách. Nyní dohrála zápas, který ovšem skončil vysokou porážkou 17:31 s obhájkyněmi evropského titulu Norkami. Navíc se Kordovská celé utkání prala se zkušenou Heidi Lokeovou.

Kamila Kordovská
zdroj: Český svaz házené autor: Robert Grim

Češky se držely s Norkami jen deset minut, pak ztrácely a poločas prohrály o deset branek. Úspěnost střelby měly v první půli pouze okolo třiceti procent. "Hodně velký problém byl v proměňování šancí, ale ještě větší v obraně. Hlavně v prvním poločase jsme dostaly hrozně moc branek. Neubránily jsme spolupráci s pivotem. To, že se pak nedařilo v útoku, už je věc druhá. Špatný," nehledala Kordovská alibi.

Pětatřicetiletá hráčka Storhamaru Lokeová naplno využila své zkušenosti a ze sedmi pokusů hned šestkrát skórovala. Tedy střelecká úspěšnost výborných 86 procent.

"Pokyny byly jednoduché, de facto obcházet ji, což jsme i dělaly. Problém ale byla komunikace mezi námi na středu. Když jedna šla ven, Heidi to viděla a pak běhala pod tu druhou z nás. Norky nás rozebraly úplně jednoduše a to se nesmí stávat," řekla česká spojka.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky na ME nestačily na Norky

"Druhý poločas jsme to už bránily líp, možná nám pomohla i vysunutá obrana. Zároveň lepší komunikace, takže to musíme praktikovat už od začátku proti Němkám. I minulý zápas se nám stalo, že jsme začaly bránit až ve druhém poločasu," podotkla jednadvacetiletá hráčka. 

Kordovská si řekla i o střídání

Z hráček národního týmu v poli proti Norkám měla Kordovská čtvrtý nejvyšší čas na hřišti. Strávila na něm přes 32 minut. Souboje s Norkami bývají často náročné a s několika sprinty. I nyní se hráčka německého Blomberg-Lippe pořádně zapotila. 

"Musím říct, že jsem si už dlouho neřekla o střídání. To tempo bylo vysoké. Běhalo se tam a zpátky. Norky jakýkoliv gól, ať už je náš, nebo jakmile nedáme branku, tak hned kontrují. Bylo to hodně fyzicky náročné. A zároveň se tam mlátit na pivotu s Heidi, což se tedy nedařilo...," prohlásila Kordovská.

Ve středu vyběhne na palubovku se spoluhráčkami proti Německu s vědomím, že k postupu ze skupiny D musí vyhrát. "Věděly jsme, už když jsme sem jely, že poslední zápas bude rozhodující. Trochu nám to překazily Němky, když na začátku porazily Norky, a měly jsme asi trochu strach, co se bude dít. Díkybohu si to ale v posledním utkání můžeme spolu rozdat o postup. Bude to hodně těžké, ale myslím si, že to klapne. Budeme bojovat," slíbila pražská rodačka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články