Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Konec nadějí. Házenkáři podlehli Makedonii a na ME nepostoupí

Skopje – Příští evropský házenkářský šampionát bude bez české účasti. Čeští reprezentanti v klíčovém zápase nestačili na Makedonii, které podlehli 28:32, a v tabulce čtyřčlenné skupiny obsadili nepostupovou třetí příčku. Navíc se ani nestali nejlepším celkem z třetích míst, který si rovněž zajistil účast na závěrečném turnaji. 

Sport
zdroj: ČT4

Češi naposledy na evropském šampionátu chyběli v roce 2006, od té doby startovali na všech čtyřech kontinentálních mistrovstvích. Reprezentace postrádala v Makedonii celou řadu velkých opor včetně zraněného lídra Jíchy, a v úvodu podobně jako ve středečním prohraném utkání s Francií v Brně držela krok. Hosté dobře bránili a téměř celou první půli vedli, jenže náskok se jim ani jednou nepovedlo zvýšit na víc než dva góly.

Makedonci v bouřlivé kulise dostali k dispozici tři přesilovky a poté v posledních pěti minutách úvodního dějství otočili skóre. Českému celku se přestalo dařit v útoku a do šatny navzdory slibnému úvodu šel s nepříznivým skóre 12:15. Po změně stran balkánský favorit odskočil na rozdíl čtyř gólů. Hostující tým se ale nevzdal, i v oslabené sestavě bojoval a v 52. minutě snížil Hes po úniku na rozdíl jedné trefy.

Češi vzhledem k nerozhodnému výsledku 27:27 z podzimního vzájemného duelu potřebovali uhrát k postupu buď vítězství, nebo remízu 28:28 a vyšší, ale dotáhnout skóre už nedokázali. Za stavu 28:27 pro domácí se dvakrát za sebou prosadila největší opora Makedonců Lazarov a bylo rozhodnuto. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články