Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Knedlíková slaví pátý titul v házenkářské Lize mistryň, Jeřábková byla nejlepší střelkyní finále

Házenkářka Jana Knedlíková je popáté vítězkou Ligy mistryň. Její spoluhráčka Markéta Jeřábková se po finálovém vítězství Kristiansandu nad Györem 33:31 radovala ze zisku cenné trofeje poprvé.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondrová byla v Diamantové lize znovu pátá, Warholm nedoběhl

Jeřábková byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou závěrečného turnaje. Šestadvacetiletá házenkářka byla se sedmi brankami nejlepší střelkyní finálového zápasu, v sobotním semifinále proti Metám dala dokonce 12 gólů. O šest let starší Knedlíková skórovala ve finále pětkrát.

"Hlavně jsem šťastná, že jsem mohla pomoct týmu. Tohle ocenění není jenom moje, ale všech. Mít na krku zlatou medaili je víc. Ale nemůžu samozřejmě říct, že bych se na Final Four necítila dobře," řekla Jeřábková serveru iSport.cz.

Knedlíková vyhrála s norským klubem prestižní soutěž už před rokem. Předtím třikrát slavila v dresu Györu, který pomohla porazit.

"Jsem na tým neskutečně hrdá a jsem plná dojmů. Hrát proti Györu pro mě nebylo jednoduché, protože jsem tam strávila řadu let," uvedla.

Jeřábková si připsala triumf v Lize mistrů hned ve své první sezoně v Kristiansandu po příchodu z Německa.

"Měla jsem v hale celou rodinu, za což jsem strašně vděčná. To co se tu odehrálo, se nedá srovnat s žádným turnajem předtím. Byl to nejlepší víkend v mé kariéře a atmosféra v hale nepopsatelná," uvedla Jeřábková.

Vysloužila si chválu od spoluhráček. "Jeřábková byla úžasná, k nezastavení. Zdálo se, že je úplně bez nervů. Skvěle hrála i (brankářka) Lundeová. Pro mě jsou MVP obě," řekla dvojnásobná mistryně světa a čtyřnásobná evropská šampionka Nora Mörková.

"Nehrála výborně jenom ve Final Four, ale v celé sezoně," ocenila výkony Jeřábkové španělská reprezentantka ve službách Kristiansandu Lysa Tchaptchetová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články