Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Knedlíková se rozloučí s reprezentací. Jedinečná hráčka, sklízí uznání

Z pravého křídla sázela góly v národním týmu, teď přenechá svou pozici kolegyním. Házenkářka Jana Knedlíková ukončila reprezentační kariéru a oficiálně ji završí 11. dubna v Brně, kdy česká reprezentace nastoupí v odvetě kvalifikace na mistrovství světa proti Švýcarkám. Knedlíková dosud získala pět titulů v Lize mistryň a další může ještě přidat v norském celku Vipers Kristiansand.

Je nám líto, video expirovalo.
Jana Knedlíková se rozloučí s házenkářskou reprezentací

Třiatřicetiletá rodačka z Prahy odehrála v reprezentaci 124 utkání a nastřílela 265 branek. "Není to jednoduché rozhodnutí, ale roky přibývají, tělo dává nějaké signály. Cítím, že teď je čas," říká Knedlíková v rozlučkovém videu.

"Oblékat reprezentační dres je vždy něco speciálního a je to velmi důležitá součást úspěchu hráček, které chtějí něčeho dosáhnout. Kdybychom neměli reprezentaci, nedostaneme se do týmů, v kterých můžeme předvádět takové úspěchy," dodává úspěšná hráčka, která začínala s házenou v Praze v Hájích.

Možnosti hrát za národní celek si vždy považovala a uvědomuje si, jak jí to v kariéře pomohlo. "Je to často i jediná z cest, jak se tomu zahraničí ukázat. V České republice se moc mezinárodních pohárů nehraje. Hráčky se nemají kde ukázat," vysvětluje.

Na mezinárodní scéně sázela branky po boku Markéty Jeřábkové, současné spoluhráčky v Kristiansandu. "Jedinečná. Ve smyslu osobnosti a po házenkářské stránce. Nejen v házené, ale v jakémkoliv sportu bychom spočítali na jedné ruce, kdo vyhrál pětkrát Ligu mistrů. I co se týká tréninkové morálky, každý mladý házenkář, ale i sportovec by si mohl z ní vzít jen příklad," říká kamarádka Jeřábková.

Společně mohou získat po obhajobě norského titulu další cenný vavřín. Knedlíková útočí už na šestou zlatou medaili z Ligy mistryň, Jeřábková na druhou. "Jana je v tomto fenomén. Tolik titulů nemá nikdo, můžeme jí to jen závidět," oceňuje věhlasný bývalý reprezentační brankář Martin Galia.

V prestižní soutěži Knedlíková v minulosti třikrát triumfovala v dresu Györu, s týmem Vipers ovládla poslední dva ročníky. "Že se mi podaří tolikrát vyhrát tuto soutěž, jsem si ani nepomyslela. Přišlo mi to hrozně nereálné z pozice hráčky, která působila v České republice a ten sen měla stále před sebou," usmívá se. A to její klubový příběh ještě pokračuje.

Zdroj
ČT sport, Sport Invest

Hlavní zprávy

Nejčtenější články