Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Knedlíková dostala na starost Neaguovou a říká: Rumunky jsou vyspělé a velké, těžko se brání

Minulý rok světový šampionát musela oželet. Nyní však patří Jana Knedlíková na mistrovství Evropy házenkářek ve Francii mezi klíčové hráčky výběru kouče Jana Bašného. Proti Rumunkám bránila nejlepší házenkářku světa Cristinu Neaguovou, ale také přidala čtyři branky. Jenže ani česká křídelnice neodvrátila úvodní porážku na turnaji 28:31.

Česká reprezentantka Jana Knedlíková
zdroj: Český svaz házené autor: Robert Grim

Rumunkám se úvod utkání povedl, brzy se dostaly do vedení 6:1, které později i navyšovaly. "Začaly jsme velmi špatně. Rumunky nám utekly na rozdíl pěti, šesti branek. To rozhodlo o celém zápasu," uvědomovala si devětadvacetiletá hráčka. 

Knedlíková dostala na začátku za úkol vystupovat proti Neaguové v systému obrany 1-5. Občas jí na této pozici vystřídala i Iveta Luzumová. Jenže i když byla Neaguová eliminovaná na střelbu, sehrála akci na pivotku Crinu Pinteaovou.

"Připravovaly jsme se na to, ale hráčky jsou tak velké a vyspělé, že se to těžko brání.  Zkoušely jsme bránit Neaguovou. Měla jsem ji na starosti já v prvním poločase. K ubránění útočné souhry Rumunek potřebujete tři lidi. Jenže pak využijí, že naopak třetí osoba někde není," uvedlo pravé křídlo národního týmu.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky na úvod ME podlehly Rumunsku 28:31

Více do ofenzivy se dostala Knedlíková ve druhém poločase, kdy nasázela všechny čtyři své branky. "V prvním poločase jsme spoustu věcí hrály se zakončením na středu, kde mají velmi dobré obránkyně. Holky měly problém je přestřelit. O přestávce zněl pokyn hru víc roztáhnout a využít i křídla," řekla hráčka, která měla úspěšnost střelby 67 procent.

České družstvo se zvedlo i díky střídáním, stáhlo rozdíl i na dvě branky, nakonec prohrálo o tři. "Nikdy se nevzdáváme. Už jsme se v minulosti přesvědčily o tom, že se vyplatí hrát až do konce. Jdeme dál, zkusíme získat body v dalších zápasech," prohlásila křídelnice maďarského Györu.

Právě z křídel bude hrozit i pondělní soupeř Norky, které překvapivě prohrály na úvod turnaje 32:33 s Němkami. "Je to určitě překvapení. Každopádně jestli jsem dobře slyšela, tak norský tým hrál v trochu okleštěné sestavě. K dispozici měl patnáct hráček a ještě měl nějaké zraněné. Mají dost problémů, ale Norky začínají šampionáty tím, že první utkání prohrávají. Neporušily tradici," dodala Knedlíková s úsměvem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články