Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kluci za Francii zaslouží absolutorium, chválil trenér Kubeš

Dauhá - Trenér českých házenkářů Daniel Kubeš po utkání s Francií vyzdvihl především výkon svých svěřenců v druhém poločase zápasu. Naopak slabiny spatřoval ve snadných ztrátách míče a zakřiknutosti celého týmu v začátku utkání. Reprezentaci nyní čeká zápas se Švédy, pro nějž je nejistý start Filipa Jíchy.

Trenér házenkářské reprezentace Daniel Kubeš
zdroj: ČTK/PR autor: Pavel Lebeda

Co říkáte na výsledek?

Prohráli jsme, ale s druhou půlkou jsem spokojen, hlavně proto, s jakou jsme hráli chutí, což bylo rozhodně pozitivní. V prvním poločase jsme hráli zakřiknutě, ale měli jsme šance udělat ten zápas dramatičtější. To se nám nepodařilo, ale rozhodně byl v druhé půli vidět posun.

O přestávce byla v kabině hodně bouřlivá atmosféra?

Ne, vůbec. Řekli jsme si chyby, které jsme udělali, nedostatky, které jsme v naší hře měli, a to se nám podařilo v druhém poločase zlepšit, což je z hlediska trenéra podstatné. Co mě mrzí, jsou dvouminutové tresty. To byla jedna věc, která nás hodně zbrzdila v obou poločasech, což bylo určitě negativní.

Nějaká další slabina vašeho výkonu?

Prohráli jsme s Francií o tři góly, takže zas tak moc slabin jsme v naší hře neměli, nicméně samozřejmě v prvním poločase hlavně v útoku jsme ztráceli míče, dělali jsme taktické chyby a střely, které jsme vyslali na branku, nebyly dostatečně kvalitní na to, aby z toho byla branka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Francie - Česko

V Chambérs jste prohráli o šestnáct gólů, teď byl výsledek diametrálně jiný. Čím to je?

Cítím, že i tým je jiný. Ale ono by to bylo hrozně jednoduché, kdybych řekl, že je to naše zásluha, že během dvou měsíců jsme se zvedli o tolik. Kluci si zaslouží absolutorium za to, kolik do toho zápasu investovali, a doufám, že takhle budeme hrát i další utkání.

Jak se vám jevil výkon Nikoly Karabatiče?

Nikola držel Francii nad vodou. Rozhodující hráč z hlediska jejich útoku, ale tak je to často. Je to vynikající, všestranný hráč. To je absolutně výjimečný házenkář.

Co říkáte na výkon Pavla Horáka, který dal osm gólů?

Takhle si to nějak představuju, v obraně i v útoku, hrál velmi dobře. V druhém poločase nám hrozně pomohl, když dal několik branek za sebou. Dodal i ostatním hráčům energii, kterou potřebovali k tomu, aby podali maximální výkon, a tohle stejné platí pro Romana Bečváře a Ondřeje Zdráhalu. Tihle kluci střední generace nám hrozně pomohli.

K atmosféře přispívalo i několik českých fanoušků, jak hodnotíte zájem diváků?

Jsem nadšený, že tady byli, a jsem rád, že jsme jim nabídli to, co jsme jim nabídli. Atmosféra byla hezká, daleko lepší než v tom zápase před námi (Chorvatsko - Rakousko, pozn. red.), což udělali hlavně fanoušci Francie.

Teď vás čeká duel se Švédskem, máte na něj nějaký recept?

Na Švédsko jsem ani jednu vteřinu nemyslel.

Jak to vypadá na Švédsko s Filipem Jíchou?

Moc dobře to nevypadá.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články