Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karviná získala házenkářský titul. V pátém zápase vyhrála nad Plzní o pět gólů

Házenkáři Karviné získali po čtyřech letech český titul. V rozhodujícím pátém finále play-off extraligy porazili doma Plzeň 31:26 a sérii hranou na tři vítězné zápasy ovládli nejtěsnějším poměrem 3:2. Slezané měli dnešní utkání pod kontrolou a soupeře ani jednou nepustili do vedení.

Karvinští oplatili Plzni finálové porážky z minulé sezony a z roku 2019. Předloni se kvůli koronaviru extraliga nedohrála a titul nebyl udělen. Slezané získali v samostatné historii už dvanácté zlato a upevnili si pozici nejúspěšnějšího týmu. Plzeň má od rozdělení federace na kontě sedm titulů.

Ve všech čtyřech předchozích finálových zápasech zvítězil domácí tým a tradice zůstala zachována i tentokrát. Karviná potvrdila, že před svými fanoušky neprohrává a na vlastní palubovce v extraligové sezoně ani jednou neklopýtla.

Svěřenci trenéra Michala Brůny do rozhodujícího finále vstoupili lépe a hned od úvodu si vytvořili mírný náskok. Vedení navyšovali a ve 13. minutě Užek upravil už na 9:4. Plzeň i díky přesilovce nástup domácích trochu zbrzdila a snížila na 7:9. Do konce poločasu se pak Západočeši udrželi na dostřel a ztráceli dvě branky.

I když Plzeňští vstupovali do druhého dějství v početní výhodě, přesilovku vůbec nezvládli a Karvinští odskočili na 17:13. Několika zákroky se pak blýskl domácí brankář Mokroš a Sobol v 37. minutě zvýšil už na rozdíl pěti gólů.

Slezané si pak několik minut drželi pohodlný náskok. Hosté propásli zřejmě poslední šanci na zdramatizování utkání v 52. minutě, kdy mohli snížit na rozdíl dvou branek, ale při střele minuli. Plzeňský Stehlík o chvíli později trefil ze sedmičky jen břevno a bylo definitivně rozhodnuto.

Vedle nejlepšího střelce utkání Patzela se na domácí straně dařilo také Sobolovi se Solákem, kteří se trefili šestkrát stejně jako plzeňští Škvařil a Vinkelhöfer.

Finále play-off házenkářské extraligy mužů - 5. zápas:

Karviná - Talent tým Plzeňského kraje 31:26 (15:13)

Nejvíce branek: V. Patzel 7/1, Solák, Sobol po 6 - Škvařil 6, Režnický 5, Stehlík 4/1. Konečný stav série: 3:2.

Konečné pořadí: 1. Karviná, 2. Plzeň, 3. Zubří, 4. Dukla, 5. Lovosice, 6. Brno, 7. Nové Veselí, 8. Kopřivnice, 9. Frýdek-Místek, 10. Jičín, 11. Hranice, 12. Maloměřice.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články