Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Karviná zdolala Plzeň na "sedmičky" a srovnala stav finálové série

Přestože ještě dvacet vteřin před koncem základní hrací doby Plzeň vedla jednobrankovým rozdílem, nakonec o vítězi druhého finále rozhodly až sedmimetrové hody. V nich byli úspěšnější domácí hráči Karviné, kteří triumfem 36:34 srovnali stav série na 1:1. Finále se přesune zpátky do Plzně, kde se kluby ve středu od 15:20 před obrazovkami ČT sport střetnou potřetí.

Finále házenkářů Plzeň – Karviná
zdroj: Česká házená
Je nám líto, video expirovalo.
Závěr utkání i sedmimetrové hody Karviná – Plzeň

Plzeň před třemi dny zdolala svého dlouholetého rivala o pět branek a v Karviné bojovala o mečbol. Svěřenci trenéra Petra Štochla většinu zápasu vedli, pouze v druhém poločase několikrát pustili domácí do jednogólového náskoku.

Poté si ale Západočeši vzali vedení zpět a ještě v 56. minutě byli za stavu 31:28 blízko vítězství. Tým vedený Michalem Brůnou se však nadechl k závěrečnému tlaku, který vyvrcholil vyrovnávací brankou Dominika Soláka deset sekund před koncem.

"Bylo důležité, že jsme se nepoložili. V prvním poločase jsme měli pasáže, kdy nám Plzeň svojí dobrou hrou a zkušeností utekla, ale my jsme tomu pořád věřili a nakonec se to vyplatilo," řekl nejlepší karvinský střelec v sezoně Solák, jenž se tentokrát do sestavy Baníku vrátil po disciplinárním trestu a zranění nosu z reprezentace.

K výhře přispěl dvanácti góly. "Byl jsem hlavně rád, že už můžu hrát. Extraligový zápas jsem nehrál pomalu měsíc a strašně mi to chybělo. Bylo pro mě mučení koukat na kluky, jak hrajou, a nemohl jsem jim pomoct."

V rozstřelu byli exekutoři bezchybní až do stavu 3:2 pro Karvinou, poté neuspěli plzeňští střelci Milan Škvařil a Nikola Kosteski. A protože se ani čtvrtý domácí střelec Ondřej Skalický nemýlil, mohli se vicemistři radovat z vyrovnání série.

Plzeň v osmém zápase letošního play-off poprvé nevyhrála. "Rozhodla aktivita v našem útoku, bylo to vestoje, hrozně kostrbaté. Soupeř zlepšil obranu a měli jsme s tím starosti," řekl autor deseti plzeňských gólů Daniel Bláha. "Měl bych z nich dobrý pocit, kdybychom vyhráli. Teď je to vlastně zbytečné. Do dalšího zápasu musíme jít s větší chutí vyhrát a stoprocentně všechno zlepšit," dodala osmnáctiletá spojka.

Vyrovnaný je také stav série o 3. místo, Kopřivnice zdolala ve druhém utkání Lovosice jednoznačně 35:28.

Výsledky play-off ligy házenkářů – 2. zápasy:

Finále:
Karviná – Plzeň 32:32 (14:16), v rozstřelu 4:2

Nejvíce branek: Solák 12/1, Harabiš 7/4, Patzel 4 – Bláha 10, Douda 9/1, Škvařil 6. Stav série: 1:1.

O 3. místo:
Kopřivnice – Lovosice 35:28 (14:10)
Nejvíce branek: Polcar 10, Hanus 7, Střelec 5 – Kupa 8/3, Dichaminžia 6, Chotěborský 4. Stav série: 1:1

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články