Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Karviná vyhrála v rozstřelu nad Plzní a je krok od titulu

Házenkáři Karviné porazili v druhém finále extraligového play-off Plzeň v rozstřelu, ujali se vedení 2:0 na zápasy a jedna výhra je dělí od obhajoby mistrovského titulu. Utkání skončilo po šedesáti minutách 25:25, sedmičky vyhrál domácí Baník jednoznačně 3:0. Třetí duel série na tři vítězství se hraje v neděli v Plzni.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr utkání Karviná – Plzeň se sedmičkami a ohlasem

I když dnešní duel skončil stejně jako ten úvodní vyrovnaným výsledkem, průběh měl odlišný. Zatímco v neděli v Plzni se žádný z týmů nedostal do výraznějšího náskoku a Karviná získala výhru o gól v koncovce, na domácím hřišti Baník v prvním poločase dominoval. Úřadující mistři vyhráli první půli o šest branek 15:9 a po přestávce dokonce odskočili do sedmigólového vedení.

Nejlepší tým základní části však nesložil zbraně a riskantní hrou bez brankáře ztrátu stahoval, až ve 25. minutě Jakub Douda poprvé vyrovnal (22:22) a ve 27. minutě Nikola Kosteski dokonce nakrátko poslal Talent tým do vedení (24:23).

Do poslední minuty vstupovala s vedením přece jen Karviná, ale Plzeň málem dosáhla na senzační obrat. Dvacet sekund před koncem Tomáš Nejdl srovnal na 25:25, a když domácím nevyšel poslední útok, řítil se ještě na její branku Kosteski, ale nestačil zakončit před vypršením času.

Rozstřel byl poté jasnou záležitostí Karviné a jejích brankářů. Veterán Martin Galia vychytal dva plzeňské střelce, jeho kolega Petr Mokroš třetího, a protože všichni tři domácí exekutoři proměnili, mohl Baník podruhé v sérii slavit.

Výsledky:

Finále play-off házenkářské extraligy mužů – 2. zápas:

Karviná – Talent tým Plzeňského kraje 25:25 (15:9), sedmimetrové hody 3:0

Nejvíce branek: Solák 11, Nantl 4, Skalický 4/1 - Nejdl 5, Šafránek 4, Kosteski a Stehlík po 3, Douda 3/1. Stav série: 2:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články