Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karviná vydřela postup přes Lovosice až v sedmičkovém rozstřelu a opět si zahraje finále extraligy

Házenkáři Karviné si opět zahrají o titul. V dnešním dramatickém semifinále v Lovosicích hráli díky brance v poslední sekundě v normální hrací době 27:27, ale v rozstřelu uspěli 5:4 a sérii ovládli 3:1 na zápasy. Ve finále vyzvou mistrovskou Plzeň. Finálová série odstartuje 15. května na západě Čech, přímé přenosy nabídne ČT sport Plus.

Karviná zápas dobře rozehrála a po poločase vedla 16:11. Lovosice ale po přestávce dokázaly ztrátu smazat a deset vteřin před koncem se ujaly vedení 27:26.

Hosté si však vzali oddechový čas a poté po kombinaci v poslední sekundě srovnal Petr Široký. Na řadu tak přišly sedmimetrové hody, ve kterých byla Karviná úspěšnější.

Za hosty skórovalo všech pět střelců, o jediný neproměněný pokus se postaral velezkušený Pavel Horák, jenž krátce před koncem zápasu poslal Lovce do vedení. Karviná tak stejně jako loni v semifinále zdolala Lovosice 3:1 na zápasy.

Karviná si zahraje ve finále pošesté za sebou a stejně jako ve všech předchozích případech nastoupí proti Plzni. Porazit západočeského soupeře dokázali Slezané pouze v letech 2018 a 2022.

Semifinále házenkářské extraligy mužů – 4. zápas:

Lovosice – Karviná 27:27 (11:16), sedmimetrové hody 4:5
Nejvíce branek: Kupa 8/1, Horák 6, Mizera 5 – Harabiš 7/1, Skalický 7, Patzel 5. Konečný stav série: 1:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články