Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Karviná vrátila úder, Plzeň udolala Duklu až po sedmimetrových hodech

Karviná po domácí porážce proti Lovosicím ve druhém semifinále play-off házenkářské extraligy zabrala a zvítězila 31:28. Druhý duel mezi Plzní a Duklou rozhodly až sedmimetrové hody. Po dramatu se radovali z druhé výhry Západočeši.

Zatímco úvodní zápas druhého a třetího týmu základní části vyhrál Talent jednoznačně 31:23, tentokrát měla většinu zápasu navrch Dukla. Hostům však opět výrazně pomohl brankář Karel Šmíd, který v poslední minutě za stavu 28:28 zneškodnil velkou šanci Pražanů a poslal zápas do rozstřelu.

V něm rozhodla šestá série. Střelu Jakuba Svitáka k levé tyčce dokázat Šmíd vyrazit a Jan Stehlík zařídil Plzni druhé semifinálové vítězství.

"Zápas vynikající úrovně se smutným koncem pro nás. Myslím si, že jsme možná byli o trošičku lepší. Neproměnili jsme hodně šancí a nakonec prohrajeme na sedmičky," uvedl trenér Dukly Daniel Čurda.

"S takovým výkonem jsem na kluky pyšný, protože jsme jim fakt zatopili. Plzeň prokázala větší zkušenosti, je vidět, že hraje pravidelně každý rok o finále, o titul. V závěru už to je částečně o štěstí. Přeji si jedinou věc, abychom v sobotu zkusili předvést podobný výkon," prohlásil.

Plzeňští obhájci titulu z roku 2019 mají blízko k sedmé finálové účasti v řadě. "Pro Duklu to musí být hrozně trpké. My jsme zase na druhou stranu šťastní, že i přes vynikající výkon Tomáše Petržaly a Matěje Klímy, kteří oba drží Duklu nad vodou skvělými výkony, se nám podařilo dorovnat a na sedmičky jsme byli šťastnější," uvedl plzeňský kouč Petr Štochl.

Semifinále play-off házenkářské extraligy mužů - 2. zápasy:

Dukla Praha - Talent tým Plzeňského kraje 31:32 po sedmimetrových hodech (28:28, 15:14)

Nejvíce branek: Klíma 9, Šůstek 8/6, Harabiš 4 – Škvařil 12/1, Šafránek 5/3, Šindelář 3, Stehlík 3/2, Tonar 3/1. Stav série: 0:2.

Lovosice - Karviná 28:31 (17:15)

Nejvíce branek: Jonsson 10/1, Trkovský 8, Bouček a Kupa po 3 – V. Patzel 9/4, Nedoma, Skalický a Solák po 4. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články