Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Karviná ve šlágru bez diváků přehrála Plzeň, Dukla si pojistila druhé místo

Karviná po třech utkáních bez výhry zabrala. Doma hostila v 21. kole lídra extraligy Plzeň a zvítězila 27:24. Baník poskočil na čtvrté místo. Jičín vystřídal po tomto předposledním kole základní části na osmém místě tabulky Lovosice. Jičín zvítězil v hale posledních Maloměřic 36:24, Lovosice neuspěly v páteční předehrávce ve Frýdku-Místku a na čtvrtfinálovou osmičku ztrácejí bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Karviné si vyšlápli na lídra z Plzně

V listopadu Karvinští vyhráli v Plzni 24:21 a také nyní skončil souboj rozdílem tří branek. Klíčová pasáž přišla od 43. minuty. Do té doby se skóre přelévalo, ale pak domácí předvedli šňůru šesti gólů, dostali se do čtyřbrankového trháku a Plzeň už ztrátu nesmazala.

"Brali jsme zápas jako šanci nakopnout se zase zpátky na vlnu, protože věříme tomu, že se můžeme popasovat s kýmkoliv," řekl karvinský kouč Marek Michalisko a pochválil své svěřence, že hráli na sto procent. "V útoku dodržovali přesně to, co jsme si řekli. Ne každá šance se promění, ale je třeba neustále věřit tomu, co děláme," dodal.

I Plzeň zažila nezvyklou situaci a musela odehrát ligový zápas před prázdnými tribunami. "To jsem ještě nezažil, ale je na místě, že se přijímají taková opatření. To nikdo neovlivníme. Na druhou stranu kluci v týdnu trénují taky v prázdné hale, jsou zvyklí. V přípravě je to podobné a oni jsou už takoví profíci, že se od toho dokážou oprostit," uvedl kouč Talentu Michal Tonar.

Jičín se posunul do osmičky

Jičín, který třikrát za sebou bodoval, zakončí dlouhodobou část soutěže domácím zápasem s Frýdkem-Místkem. Lovosice, jež naopak čtyřikrát prohrály, nastoupí v posledním kole proti Karviné. Jistotu play-off ještě nemají sedmé Hranice, které podlehly v Kopřivnici 29:33.

Druhé místo za Plzní si pojistila pražská Dukla, která v Brně zvítězila 40:19. Poslední zápas kola Karviná - Plzeň je na programu v úterý.

Extraliga házenkářů - 21. kolo:

Karviná - Plzeň 27:24 (12:12)

Nejvíce branek: Nedoma 6, Brůna 5/4, Drzyzga 4 - Terzič 7/1, Škvařil 7.

Kopřivnice - Hranice 33:29 (13:13)

Nejvíce branek: Petřík 7/5, Bukovský 5, Hiraldo a Donoso po 4 - Magrla 11/1, T. Mlotek 7, Indrák 5.

KP Brno - Dukla Praha 19:40 (7:23)

Nejvíce branek: Hastík a Berhouma po 3, Bosák a Stein po 2 - Patzel 8/3, Zelenka a Šůstek po 5.

Maloměřice Brno - Jičín 24:36 (10:19)

Nejvíce branek: Mrnuštík 8, Havlát 5 - Krahulec 9/2, Sedlák 5, Rychna, Kovařík a Šulc po 4.

Zubří - Nové Veselí 26:20 (14:8)

Nejvíce branek: Jurka 6/1, Hlinka 4, Hybner a Mičkal po 3 - Voika 5, Kocich 3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články